Swedish Azz

Gammel bil, ny motor. Improjazz på svenska.

Friimproheltene Mats Gustafsson og Per-Åke Holmlander setter seg i februar i en gammel minibuss for å turnere Skandinavia på kryss og tvers. I bagasjen, blant fantastiske medmusikanter, instrumenter og duppeditter: klassisk svensk jazz fra 50- og 60-tallet!

Perioden fra midten av 1950-tallet og et par tiår utover er omtalt som gullalderen i svensk jazz. Storheter som Jan Johansson, Lars Gullin, Georg Riedel og mange flere, var alle inspirert av amerikansk vestkystjazz som de gjenskapte i en særegen svensk stil og tone. Enkelte av melodiene fra denne perioden (tenk Jan Johansson og “Visa från Utanmyra”) er blitt skandinavisk fellesgods i en slik grad at det grenser til moderne folkemusikk.

Swedish azz elsker denne musikken! Med egne ord ønsker de å “utforske mulighetene i de vidunderlige og lyriske melodiene og integrere dem i et kontemporært lydlandskap. Vi ønsker å finne ut, i det minste forsøke å finne ut, hva som skjer når man kobler disse melodilinjene med live elektronikk og en eksperimentell form, ikke minst gjennom fri improvisering.”

Det kommer til å sprute blågule gnister på Victoria denne kvelden når Sveriges fremste improvisatører tar kjærlig hodegrep på folkhemmets musikalske fedre. Ta med en svensk venn og kom!

Mats Gustafsson – saksofon og live-electronics
Per-Åke Holmlander – tuba, cimbasso
Kjell Nordeson – vibrafon
dieb13 – turntables og electronikk
Eric Carlsson – trommer

Legg til ekstern kalender…