Vernissage - Februar

1. etasje

Brits barn

Malerier av Brit Paulsen

[Bilde]

Årets første utstiller i Trondhjems Kunstforenings 1.etg, er Brit Paulsen (f.1944), som er bosatt i Trondheim og er en del av atelierfellesskapet No.51. Paulsen har malt i ca. 20 år, med Trondheimskunstneren Nirmal Sing Dhunsi som veileder siden 1998, og har mange kurs og studier etter utdannelsen som formingslærer, bl.a. kunsthistorie mellomfag. Hun har deltatt i Trondhjems Kunstforenings Desemberutstilling en rekke ganger, og vi gleder oss over å nå kan vise en hel utstilling med hennes uttrykksfulle og varme malerier. I motivene hennes finner vi både sarte, monokrome flater, samt ornamenterte og fragmenterte partier i sterke farger.

Hovedmotivene i Brit Paulsens bilder er kvinner og barn i lek og annen type samvær. Inspirasjon kan være møter med studenter, med barn og med litteratur, særlig fra tiden som dramalærer i førskolelærerutdanninga ved DMMH, fra 1972 til 2007.

«Til denne utstillingen har jeg valgt å fokusere mest på det dansende barnet i møte med publikum, gleden ved å vise seg fram: ”Se på meg” – eller engstelsen over å stille seg til skue og ikke vite hvordan dette blir tatt i mot. Ambivalensen i disse følelsene kan vel være noe alle kjenner seg igjen i – uansett alder» (Brit Paulsen).

I 2.etg vises utstillingen «Mennesket og geometrien» med malerier av Arnold Dahlslett.

Årets første utstiller i Trondhjems Kunstforenings 2.etg, er Arnold Dahlslett. Med over 200 verk, de fleste malerier i små og mellomstore formater, er dette hans mest omfattende utstilling hittil i karrieren. I utstillingen finner vi også noen større verk, som viser malerens ambisjoner for det monumentale. Dahlslett har for første gang også tatt i bruk gulvet med grupper av skulpturer i varierende høyde fra 70 til 180 cm.

Arnold Dahlslett, som er bosatt i Namsos, med utdannelse fra Münster og Stuttgart, var fjorårets Namdalsstipendiat, med stor utstilling i Nord-Trøndelag fylkesgalleri høsten 2010.

«Det er en kjent, men på mange måter ny kunstner vi møter. (…) Hans blikk som grafiker og tegner med god kunnskap om grafiske teknikker ligger til grunn for det maleriske uttrykket i veggbildene og skulpturene. Et unikt grensesprengende uttrykk som er Arnold Dahlsletts varemerke som kunstner». (Trix Scherjon)

Vi ønsker velkommen til åpning torsdag 17.02. kl 20.00! (Utstillingen i 2.etg. åpner kl.19.)

Mvh

Trondhjems Kunstforening

Legg til ekstern kalender…