Fortellerscenen arrangerer: KURS I STEMMEBRUK VED SVEIN FUGLESTAD

Stemmen er en fortellers viktigste verktøy.

Vet du hvor lenge stemmen din holder?
Hvor mange ulike lyder du kan lage og hvor langt du kan ’dra stemmen’ din i ulike retninger?
Vet du hvordan stemmen din fungerer, rent anatomisk?
Vet du forskjell på når du bruker stemmen riktig og når du bruker den galt?

Hvis ikke, har du trolig et stort uutløst potensiale som kan gjøre deg til en langt bedre forteller.

Vårens stemmekurs på Fortellerscenen har fokus på god og riktig stemmebruk. Teknikkene som undervises på kurset kan gjøre det enklere å fenge et stort publikum og holde dem trollbundet gjennom en lang forestilling. Kurset fokuserer på bruk av kroppen som resonanskasse, slik at kroppen i større grad gjør jobben uten at stemmen belastes for mye. Kunnskap og bevissthet om sammenhenger mellom stemme, pust og resten av kroppen, vil hjelpe deg til å kunne bruke stemmen din på best mulig måte.
 
Stemmen er selve fundamentet når man driver med muntlig formidling og som forteller er du avhengig av at stemmen din fungerer optimalt og smertefritt. Ikke bare i dag, men også etter mye bruk over mange år.

Kurset retter seg mot fortellere og formidlere som ønsker mer kunnskap om stemmebruk og vil bestå av både teorien man trenger for å forstå hvordan man mest effektivt kan bruke stemmen, men også felles øvelser i gruppe. Din stemme er unik og personlig og det vil bli rikelig med tid til individuell veiledning av hver enkelt deltaker (masterklasse) begge kursdagene.
 
Kursholder Svein Fuglestad arbeider til daglig som høgskolelektor i musikk/aktivitets-fag på Barnevernspedagogutdanningen ved Høgskolen i Oslo. Han er musikkterapeut (FAMI), og kulturleder ved Aksept – senter for alle berørt av hiv. Svein Fuglestad er også en allsidig sanger og formidler, som gjerne søker utradisjonelle sammenhenger med sine ulike musikalske prosjekt. Han har i flere år undervist i Stemmebruk på ”Muntlig Fortelling 1 og 2” og ”Fortellerkunst” på Avdeling for Estetiske fag på Høgskolen i Oslo, og er aktuell med forestillingen: ”Det eldgamle treet jamrer skjelvende” sammen med Heidi Dahlsveen på fortellerscenen onsdag 30. Mars kl 19.30.  

Tid: Torsdag 31. mars og fredag 1. april kl 10.00 – 16.00
Sted: Brobekk Nærmiljøsenter

Legg til ekstern kalender…