Stabsmusikken møter Valkyrien Allstars!

[Bilde]
Valkyrien Allstars har sitt hjerte i folkemusikken. De trakterer hardingfela langt utenfor tradisjonell folkemusikk og de spiller med ungdommelig mot og energisk friskhet.

Forsvarets Stabsmusikkorps Norges største profesjonelle blåseorkester med 39 fast ansatte musikere. Musikken de fremfører har rot i det norske tradisjonsmiljø, men ved å blande stiler og sjangere har de utviklet sin helt egen sound. Sammen er Valkyrien Allstars og Forsvarets stabsmusikkorps et fyrverkeri av en opplevelse.

Valkyrien Allstars er en norsk hardingfeletrio. Med utgangspunkt i norsk folkemusikk presenterer de mange ulike sjangre og stilarter med et helt eget uttrykk.
Høsten 2006 fikk Valkyrien Allstars Grappas debutantpris og også platekontrakt av Grappa Musikkforlag. Debutalbumet Valkyrien Allstars ble gitt ut i oktober 2007, og for dette albumet ble gruppen nominert til Spellemannsprisen 2007 i klassen årets nykommer. Albumet solgte til platina i 2008. I august 2009 kom gruppas andre album, To måner, ut.

[Bilde]
Forsvarets Stabsmusikkorps (FSMK) er et av Forsvarets Musikks fem profesjonelle musikkorps og er også Norges største profesjonelle blåseorkester med 39 fast ansatte musikere. FSMK er etablert i Oslo og er Forsvarets viktigste representasjonsorkester.Korpset deltar ved parader og seremonier som arrangeres av Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret og har re presentasjonsoppgaver både i Norge og utlandet. I tillegg har korpset en utstrakt konsertvirksomhet i Oslo-området, i både egen og andre institusjoners regi. Korpset samarbeider bl.a. med Den Norske Opera, Norges Musikkhøgskole, samtidsmusikkfestivalen Ultima, Stiftelsen Akershus Festning for Kunst og Kultur, Oslo Kammermusikk Festival.

På sin unike samarbeidskonsert blir det gjensyn med kjente låter som Å gjev du batt meg, Ko ska eg gjera, Eg vil ha deg, Drømte vi om mere, Lyset, Hvis meg var deg med flere. I tillegg varter Stabsmusikken opp med låter som Rjukan Krukan, Eg ser deg utfor gluggen, Knut liten, Lite Bane og Anitras Dans og Dovregubben begge sistnevnte arrangert av kveldens dirigent Even Kruse Skatrud.

Legg til ekstern kalender…