Susanna Wallumrød synger Gunvor Hofmo

Et møte mellom to av Nordens fremste melankolikere


Konserter på Kabuso, Landmark, Litteraturhuset i Oslo og Blæst.

Susanna Wallumrød er en av de mest markante og beste vokalistene vi har her i landet. I vår er hun klar med nytt album, som utgis på Grappa Musikkforlag i mars. Denne gangen med musikk til lyrikeren Gunvor Hofmos dikt. Det er klart for vakker musikalsk melankoli og et sterkt møte mellom tekst og stemme.
[Bilde]


Susanna Wallumrød har etablert seg i elitesjiktet blant norske musikere med duoen Susanna and the Magical Orchestramed Morten Qvenild) og som soloartist. Det har blitt totalt fem album i Susannas navn, tre med Susanna and the Magical Orchestra og to soloalbum. Og hun har blitt lagt merke til i både inn og utland. Fra strålende omtaler og konsertvirksomhet verden over, via musikk til suksess-serien Grey’s Anatomy, til samarbeid og turnévirksomhet sammen med amerikanske Bonnie ”Prince” Billy. 

Gunvor Hofmo (1921-1995) utga sin første diktsamling “Jeg vil hjem til menneskene” i 1946. Det ble til sammen 700 dikt og 20 samlinger i hennes navn. Hun regnes blant Norges mest betydningsfulle modernistiske lyrikere, og en av etterkrigstidens sterke stemmer. Hofmos store evne til å sette ord på menneskers lengsler, tap og undring over både ondskapen og det vakre i livet fikk gjenklang i Susanna Wallumrøds verden gjennom melodier, klanger og hennes egen stemme. Dette er et møte mellom to av Nordens fremste melankolikere. 


Sammen med musikerene Ståle Storløkken (Elephant9, Supersilent, Terje Rypdal) , Hans Magnus Ryan (Motorpsycho), Jo Berger Myhre (Solveig Slettahjell, Splashgirl) og Erland Dahlen (Nils Petter Molvær, Madrugada, Xploding Plastics) har materialet blitt foreviget i studio. Nå står landets scener og festivaler for tur, og det er liten tvil om at dette blir et av årets konserthøydepunkt.

Er jeg? by susannawallumroed

Legg til ekstern kalender…