Cinematek UNG: Ace Ventura - Pet Detective

[Bilde]

Hæ? Hva er Cinematek Ung?

Cinematek Ung er et tilbud for deg mellom 9 og 13 år til å se film på Cinemateket i Oslo

Digger du film og vil lære mer om film? På Cinematek Ung kan du i tillegg til å se filmer du vanligvis ikke får se på kino, lære mer om filmsjangere og filmhistorie gjennom skikkelige introduksjoner til filmene. Denne våren kan du lære mer om Jim Carrey og hans komiske grep, superhelter på film og filmmusikk!

ACE VENTURA – PET DETECTIVE | LILLEBIL KINOSAL
USA 1994 | Regi: tom Shadyac | Med: Jim Carrey, Courteney Cox, Sean Young | Lengde: 1t 26 min | Engelsk tale, norsk tekst | Passer fra 10 år

Når delfinen Snowflake på mystisk vis forsvinner fra sin “bolig” i Miami, står politiet måpende tilbake uten spor. Ikke bare er Snowflake del av en truet dyreart, han er også den høyt elskede maskoten til Miamis fotballag, The Miami Dolphins. Melissa Robins, Miami Dophin’s markedsdirektør får i oppdrag å finne igjen delfinen – gjør hun ikke dét er hun arbeidsløs.
I ren desperasjon henvender hun seg til Ace Ventura. En mildest talt merkelig “detektiv” som kler seg som en klovn, spiser solsikkefrø sammen med papegøyene sine, og har hårsveis som halen til en undulat. Ikke akkurat en fyr du setter din lit til, men Ace gyver løs på oppgaven med stor glød og iver. Så mye at det hele fortoner seg som en salig blanding mellom glimrende detektivarbeid og fullkomment idioti…

Før filmen blir det en kort introduksjon om Jim Carrey og hvilke metoder han bruker for å lage komiske karakterer og (forhåpentligvis) få publikum til å fnise, humre eller eventuelt hyle av latter.

Legg til ekstern kalender…