DRINK ME - EAT ME, Tenthaus, Oslo

- SISTE HELGEN - fre/lør/søn — kl. 12 – 17, adresse: Westye Egebergsgate 7

Velkommen til første utstilling på Tenthaus Oslo med arbeider av kunstnerene Mona Brekke (NO), Walter Van Broekhuizen (NL), Tor Børresen (NO), Leo Fitzmaurice (UK) and Gabriele Nagel (DE).
Disse kunstnerne undersøker verden gjennom et filter og skaper nye visuelle assosiasjoner. Verkene bringer betraktere tett på en annen virkelighet, som å smake på vannet fra Drikk Meg flasken i Alice i Eventyrland. Vi krymper og verden rundt oss vokser utover umiddelbare forståelse og fornuft.

Mona Brekke (NO 1975) bor i Oslo og gikk ut av kunstakademiet i Bergen i 2007. I tegningene hennes møter vi et visuelt språk som tar utgangspunkt i standardiserte tegningsteknikker brukt i arbeidslivet. Gjennom dette informative språket oppstår uttrykk som krever å bli sett med et annet blikk– mer åpent for poesi, humor og absurditeter

Walter Van Broekhuizen (NL 1963) er basert i Amsterdam og studerte ved Akademie Sint Joost, Berda og Rijksakademie i Amsterdam. Hans arbeider gjenspeiler den nåværende menneskelige tilstand, ofte med hensyn til naturen. Han bruker forskjellige medier til å fornye vår oppfatning av landskap, fra miniatyr til riktig skala.

Tor Børresen (NO 1963) bor i Oslo og er utdannet ved kunstakademiet i Bergen, Norge.  Han beskriver selv sin kunstneriske praksis som “en legering av humor og alvor, der følelsen av forestående katastrofe er en del av materialet. En aktivitet hvor alvorlighetsgraden er direkte proporsjonal med banaliteten. Ved å spille med symbolske systemer tvinges betrakteren til en kamp med objektets skjulte meninger.”

Leo Fitzmaurice (UK 1963) bor i Merseyside, England og studerte i Liverpool og Manchester. Fitzmaurice lager fysiske objekter av hverdagslige informasjonsmaterialer. Han gjenvinner reklame, skilting, emballasje og invitasjoner for å avsløre andre, ofte overraskende, sider ved disse materialene som vi er så vant til å se.

Gabriele Nagel (DE 1970) er basert i Berlin og hun har studert scenografi, video og fotografi i Dresden, Düsseldorf og London. Hennes filmer og fotografiske arbeider fokuserer på temaer som tid, hukommelse og forgjengelighet – det menneskelige behovet for det meningsfulle. Velkjente dagligdagse situasjoner blir fremmedgjort og ladet med følelser.

Legg til ekstern kalender…