«Things Left Behind»

[Bilde]

Frostholms fotografiske serie «Things Left Behind» stiller et skarpt blikk på gjenstander og tablåer i det offentlige rom, som de fleste mennesker ikke legger merke til. Ting som er mistet, gjenglemt eller etterlatt med overlegg: En blomsterbrodert koffert under en blomstrende busk, en uformelig sølvfarget klump plastret inn i tape. Eller en omhyggelig sammenrullet lyserød dyne anbrakt ved en mosebegrodd mur. Alt sammen … enkeltdeler som skaper fortellinger med løse ender.

I seg selv kan fragmentene romme poesi, humor og skjønnhet, men også noe dystrere og kanskje uhyggelig. I den forstand peker serien på hvordan det offentlige rommet de senere årene har gjennomgått en tydelig forandring. Å etterlate en pakke eller en koffert er ikke lengre bare å glemme den, men kan sette i gang en kjedereaksjon av sikkerhetsforanstaltninger. At noen av byens beboere derimot er nødt til å legge sengen sin fra seg midt i det hele, er ikke noe som i seg selv vekker oppsikt.

Utstillingen på House of Foundation presenterer serien i to avdelinger – som projeksion og print.

––––––––––

Frostholms fotografiske praksis har i en lang periode foregått innenfor det digitale feltet. Han har en forkjærlighet for skjermen og det lysende bildets særlige estetikk, noe man ikke minst kan se i serien «Vigilance Propreté» (2002): en web-installasjon som tematiserer hvordan antiterrortiltakene preger gatebildet i Paris, og der fotografiene gjengir gjennomlyste «bombesikrede» søppelposer og det søppelet de på én gang synliggjør og estetiserer.

I prosjekter som «Afrevne ord [netversion]» (2004) har han dessuten presentert det visuelle materiale i en interaktiv form, som lar publikummet selv velge vei. Her som i en rekke andre prosjekter har han (personlig, i samarbeid og som kurator) latt bildet gå i dialog med ord. Også i Frostholms rent litterære verk er han opptatt av det funnede og fragmentariske, eksempelvis i diktsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008), som henter sitt språklige materiale i søkemaskiner og sosiale medier.

I forbindelse med åpningen blir det også mulig å høre opplesninger av Paal Bjelke Andersen, Christian Yde Frostholm (DK), Karl Larsson (S), Thomas Lundbo, Ingvild H. Rishøi og Jørn H. Sværen. Så ta turen til Moss!

Legg til ekstern kalender…