Espen Jørgensen og Cikada Trio

Komponist og gitarist Espen Jørgensen er kjent for sitt virke i ulike sammenhenger som bandet Great Cortinas, samarbeid med Unni Wilhelmsen og som is-gitarist på Terje Isungsets Winter Songs. Hans soloalbum On the great Alkali Plains har høstet gode kritikker og han vil spille noen av sine egne verk på denne konserten.


Cikada har blitt et sentralt begrep innen norsk og internasjonal samtidsmusikk i løpet av sin over 20 år lange karriere. Vi er stolte av å kunne presentere det nyeste bidraget til Cikada-familien: Cikada Trio.
I løpet av våren vil Cikada Trio besøke noen av de største samtidsmusikkmiljøene rundt i Norge: Bergen, Trondheim, Tromsø, Moss, Kristiansand, Stavanger og Oslo. Turneen er startskuddet for Cikada Trio, en helt fersk konstellasjon under Cikada-paraplyen, bestående av Anne Karine Hauge, fløyte, Rolf Borch, klarinett og Kenneth Karlsson på piano/harmonium.
Musikken Cikada Trio tar med seg gjenspeiler Cikadas mangeårige forkjærlighet for italiensk repertoar, hvor den delikate klangen står i sentrum, med verker av Scelsi og Melchiorre. De vil også fremføre musikk av britiske Lawrence Crane samt norsk musikk av Asbjørn Schaathun, Karsten Brustad og Sverre Ruben Gjertsen.


Cikada ble stiftet i 1989 og regnes for å være et av Europas ledende ensembler innen samtidsmusikk. Ensemblet består av 9 musikere, samt deres faste dirigent, Christian Eggen. Ensemblet besøker jevnlig de viktigste arenaene for samtidsmusikk i Europa, turnert i USA, Mexico og Australia, spilt inn en lang rekke cd-er på anerkjente selskap som ECM og 2L og ble i 2005 tildelt Nordisk Råds Musikkpris for sitt arbeide. Under paraplyen Cikada finnes fire sammenhengende og samtidig frittstående ensembler: Cikada Ensemble, Cikada Strykekvartett, Cikada Trio og Cikada Duo.


Cikada Trio Turné-oversikt:
Bergen, 3. mars, 19.30 – Korskirken
Trondheim, 4. mars, 20.00 – Dokkhuset
Tromsø, 5. mars, 19.45 – Tromsø Kunstforening, Muségata 2
Moss, 13. mars, 15.00 – Arena
Kristiansand, 20. mai
Stavanger, 21. mai
Oslo, juni


[Bilde]

Legg til ekstern kalender…