Endre Aalrust

[Bilde]


*Endre Aalrust

The Rise and Fall of Rise and Shine

3.03.-30.03.2011

Åpning torsdag 3. mars kl 19.00*


Vi er glade for å kunne invitere til en utstilling med nye verk av Endre Aalrust. Dette er hans første separatutstilling i Oslo.


I en serie sort/hvitt-fotografier dukker det opp to grønne planter som representerer en av flere mulige innganger til Aalrusts utstilling. Den ene er en tuja formklippet som en gigantisk fallos og står plassert ved en villa-innkjørsel. Den andre er en areca-palme i en terracotta-potte forlatt i en bakgård. Begge plantene representerer et stykke eksotisk natur som bringes til hjemmet for å temmes og underkastes den rådende estetikken. Og her er vi ved ett av hovedtemaene i utstillingen: En undersøkelse av hvordan familien og hjemmet, i Aalrusts tilfelle i middelklassen, opptrer som normative og potensielt repressive institusjoner. Hus og eiendeler blir brukt som kollektive signaler som utstråler måtehold og orden, og Aalrust ser forestillingen om “god smak” i lys av klassetilhørighet. Aalrust benytter medier som foto, skulptur, maleri og ready mades. Hans praksis er snarere assosiativ og inkonsekvent enn metodisk og konseptuell, og hans utstillinger får et bevisst preg av gruppeutstilling. Verkene kombinerer høy- og lavkultur, slapstick og tristesse. En respektløs omgang med hverdagslige gjenstander – dørmatter eller en blondegardin – møter skulpturer i lær eller maleri på lerret.


Endre Aalrust er født i 1973, bor i Berlin og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Central St. Martins College of Art and Design, London. Aalrust har i de siste årene gjennomført separatutstillingene Free Lunch, Daniel Reich Gallery, New York (2010); Sofa So Good, Galerie Sandy Brown, Berlin (2009) og As if there’s always free cheese in the mousetrap, After The Butcher, Berlin (2007). Verk har vært inkludert i utstillinger som H0les, Daniel Reich Gallery, New York (2010); Boy, Oh Boy!, Fredric Snitzer Gallery, Miami (2010); Die ums Feuer sind, M1 – Arthur Boskamp-Stiftung, Hohenlockstedt (2009); 8 1/2 × 11 / A4, James Fuentes LLC, New York (2008); My Dear Deer, Qbox Gallery, Athen (2008); If You Destroy The Image, You’ll Destroy The Thing Itself, Bergen Kunsthall (2008); Member of the Wedding, Daniel Reich Gallery, New York (2008); Secret Flix, Galerie Neue Alte Brücke, Frankfurt (2007).


Foto av Aalrusts verk er tilgjengelig på forespørsel og ligger fra åpningsdagen også på våre hjemmesider www.eriksteen.no.


For mer informasjon, kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54.


Neste utstilling: LELLO//ARNELL, åpning 7. april 2011.


Legg til ekstern kalender…