Kjønn og mytologi i Triers Antichrist

[Bilde]

Torsdag 10 mars viser sosiologisk filmklubb Lars von Triers gullpalmevinner Antichrist. Mange vil huske rabalderet fra lanseringen i 2009: var filmen et misogynt manifest eller et lysende mesterverk? Von Trier er fra tidligere kjent for sine nådeløse kvinneskildringer. I filmer som Breaking the waves og Dancer in the dark møter vi uskyldsrene, barneaktige kvinner som går til grunne i en verden av maskulin råskap. I Antichist ruller Von Trier ut et mer komplekst kjønnsdrama. I en fortelling spekket med religiøs symbolikk introduseres vi for Kvinnen som både mor, hore og heks – den interne kampen mellom disse og den ytre kampen mot mannen.

Jeanette Sky vil introdusere filmen og innlede etter visning. Sky er religionshistoriker, forfatter og samfunnsdebattant. Hun har skrevet en rekke bøker om religion og kjønn i populærkulturen – blant annet om det mytologiske universet i Harry Potter og religionenes rolle i Ingmar Bergmans filmer.

Arrangementet er en del av Feminismeuka og er et samarbeid med Blindern SV. Visningen er gratis og åpen for alle. Det blir enkel servering i pausen. Velkommen!

Legg til ekstern kalender…