"Vårnattmilonga" TANGOFEST i Foajeen på Dansens Hus

[Bilde]

Den 2. april holdes “Vårnattmilonga” i Foajeen på Dansens Hus, en tangofest med oppvisning av Cecilia Garcia og Serkan Gokcesu ved midnatt. Inngang 100,- DJ er Martin Omlin fra Zurich. Dørene åpner 20.00.

Cecilia Garcia og Serkan Gokcesu ønsker noe mer intuitivt, å se tangoen som en kompakt trio, musikken som dirigent eller solist, og det dansende paret som tolkende og akkompagnerende instrumenter. Paret tolker ikke bare musikken, de tolke…r også hverandre, de hører på hverandres forslag, svarer, spør, utfordrer. Det er ingen definert fører, heller ikke følger – isteden en uendelig flyt av reaksjon, aksjon og kontra reaksjon. Grunnlaget er fortsatt tango, men tolkningen og energien er ny hver gang.

Serkan Gokcesu er kjent for arbeidet han har gjort sammen med Özhan Araz. To unge menn som i nesten åtte år, arbeidet sammen som profesjonelle tangolærere og utøvere på noen av de største Tangofestivaler i verden. Så vel som at de arbeidet med koreografi for film og tv hjemme i Tyrkia. Verdsatt for en undervisingsmetode basert på det faktum at paret bestod av to menn, som delte danserollene likt, og dermed tilegnet seg en utsøkt forståelse av dansen fra to perspektiver. Med bakgrunn i idrett, og som semi-profesjonell idrettsutøver har Serkan hatt hjelp til å fokusere både fysisk og mentalt, på alltid å nå høyere mål, og alltid være i utvikling. Han bor og arbeider i Buenos Aires.

Cecilia Garcia har en imponerende dansebakgrunn som dekker alt fra tradisjonell argentinsk folkedans, samtidsdans, kontaktimprovisasjon, jazz til tango. Hun har i tillegg pedagogisk utdanning i piano. Kanskje det er denne kombinasjonen som forklarer hennes enestående musikalske og fysiske uttrykk. Hun er allerede vel bereist, startet turnevirksomhet i en alder av 16 år, da hun opptrådte i en gruppe som arbeidet i Italia og Frankrike. I det siste har hun turnert verden over med ulike fremtredende figurer på den argentinske tangoscenen. Ikke bare har hun jobbet som utøver, hun har også en genuin erfaring som tangolærer. Hun bor og arbeider i Buenos Aires.

“Vårnattmilonga” holdes i samarbeid med Ina Eriksen.

Fra kl. 20:00, billetter kr 100, kjøpes i døren

Legg til ekstern kalender…