Konsert på museet, Maja Ratkje

Konsert på museet. Maja Ratkje, samtidskomponist og improvisasjonsmusiker, spiller på theremin og beslektede instrumenter

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje er komponist og utøver. Hennes musikk er framført av utøvere som Klangforum Wien, Fretwork, Oslo, Bodø og Kringkastingsorkesteret, Arve Tellefsen, Vertavo, SPUNK, POING, Engegårdkvartetten og Cikada. Hun har blitt portrettert med konserter i bl.a. Wien Konzerthaus og i regi av Kanadisk Radio i Toronto. Hun har vært festivalkomponist under Other Minds i San Francisco, Nordland Musikkfestuke og sommeren 2011 under Avanti! i Finland. I 2001 mottok Ratkje, som første komponist i Norge, Arne Nordheims komponistpris. Hun har også mottat andre priser i inn-og utland. I 2008 kom portrettplata River Mouth Echoes ut på John Zorn’s plateselskap Tzadik.

Hun er kjent som utøver, først og fremst av egne verker, og som improvisasjonsmusiker bl.a. i gruppa SPUNK og i performance-trioen Agrare. Andre samarbeidspartnere er Jaap Blonk, Joëlle Léandre, POING, Truge, Per Inge Bjørlo, Stephen O’Malley, Ikue Mori, Zeena Parkins og Lasse Marhaug. Hun har også framført og spilt inn egen musikk til dans, teater, installasjoner, film og litteratur. Hun har vært solist med bl.a. KORK og Klangforum Wien og hun var aktør i sin egen opera “No Title Performance” som hadde premiere under Ultima i 2003.

Nå på Telemuseet søndag 13 mars!

Legg til ekstern kalender…