Marianne Heske/Hanne Nielsen/ Liv Blåvarp

Marianne Heske

OVERLYS er tittelen på Marianne Heskes utstilling Overlyssalen. Heskes nye videomalerier avspeiler former og fenomener i verdensrommet. Bildene er basert på video-opptak fra det dramatiske landskapet i Tafjord. Ut fra disse opptakene skaper Marianne Heske mindscapes hvor lyset kommer innenfra billedflaten samtidig som det blir reflektert utenfra i det speilblanke materialet. Maleriene er en videreføring av prosjektet “Mountain of the Mind”.

Hanne Nielsen

I Vindussalen viser Hanne Nielsen utstillingen “Bibelhistorier”. Nielsen er kjent for utsøkt presisjon i maleriet, i koloritt så vel som i figurasjon. Denne gangen bruker hun kjente fortellinger fra Det Gamle Testamentet som forelegg slik hun husker dem fra barndommens bibelhistorie. Hun visualiserer innholdet med uventet og personlig grep og beveger seg frå det enkle, abstrakte mot et skjæringspunkt der mystikken så å si tar konkret form.

Liv Blåvarp

Liv Blåvarps smykker i Salene i 2. etasje er utformet i ulike tresorter i kombinasjon med maritimt elfenben, bein og horn. Det er gjennom denne kombinasjonen Liv Blåvarp har sitt helt spesielle kunstuttrykk. Arbeidene til Blåvarp er for det meste fargesterke og bevegelige, og de endrer formuttrykk ved at de arrangeres på ulike måter; dette er en del av deres natur.

Periode: 10. mars – 3. april 2011

Legg til ekstern kalender…