Prospekt: Kirsebærhaven

Modernisert utgave av Tsjekhovs «Kirsebærhaven» i Konservativen i Halden.

Hva skjer når vi tvinges til å bryte med det vante? Når vi må lage nye mønstre og forlate de gamle? Finnes lykken bare i det vi har lagt bak oss? Anton Tsjekhovs klassiker Kirsebærhagen stiller spørsmål om menneskets forhold til nostalgi; hvordan vi romantiserer det fortidige og aldri klarer å være tilstede i øyeblikket. Når Roskva kommer tilbake til familiegodset etter et lengre opphold i Paris blir hun underrettet om det hun allerede vet, men ikke ønsker å erkjenne: at hun er rammet av økonomisk fallitt og må selge godset og ikke minst den høyt elskede kirsebærhagen. Minnene som har festet seg i vegger og tak, møbler og gjenstander skal viskes vekk fra tilværelsens overflate, og familie og venner samles for å sammen håndtere situasjonen.

Regissør Ann-Elisabeth Lande, installasjonskunstner Inger-Marie Thorkildsen og Smitte har sammen utviklet konseptet og bearbeidet, innstrammet og til dels modernisert Tsjekhovs opprinnelige tekst for å løfte frem og forsterke dimensjoner som relaterer seg til vår samtid. Vi fotograferer, skriver blogger og lager nettprofiler for å forsikre oss om at vi dokumenteres inn i evigheten. Vi masseproduserer nostalgi istedet for å lese verden rundt oss slik den faktisk er. I så måte blir Tsjekhovs tekst om overgangen fra føydalsamfunn til kapitalisme symptomatisk for en tilstand der vi blindes av gjenstander.
Prospekt: Kirsebærhagen er dels en komedie, dels et drama, i grenselandet mellom det realistiske og teatrale. Den foregår i vår samtid, men gjestes til stadighet av fortiden.

Inger-Marie Thorkildsen står ansvarlig for forestillingens distinkte formspråk. Ved bruk av tau blir konturene av godset tegnet i rommet og dette installeres mot en projisering av kirsebærhagen.

Perkusjonist André Fjørtoft fra Det Norske Blåseensemble står for lydbildet.

Medvirkende i stykket er: Morten Milde, Roskva Koritzinsky, Terje Brevik, Kim Fangen, Dina C. Nordsjø, Marianne Thoresen, Veronica Mittet, Frank Skovrand og Ketil Ravneng.

Kompani Teaterprinsessa holder hus i Halden og ble etablert i 2000. Teaterprinsessa har tidligere satt opp Yvonne. Prinsesse av Burgund, Festen og Re: Glassmenasjeriet i 2007.

Prospekt: Kirsebærhagen vil ha premiere i Konservativen, Halden 18. mars og spilles 19/3, 20/3, 23/3, 24/3 og 25/3.

Alle dager kl. 19.00

Varighet: 1 time 15 minutter

Legg til ekstern kalender…