Tysk Grafitti-film "Wholetrain"

Gaag forteller i sin prisbelønte debutfilm ”WHOLETRAIN” om en gjeng med fire unge graffiti- kunstnere – David, Tino, Elyas und Achim. De har viet seg til graffitikunsten med dens særegne hierarkier, verdier, regler og koder. Natt etter natt drar de ut for å forskjønne byens T-baner med sine yppige bilder. Når det dukker opp en annen gjeng og utfordrer de fire, er det duket for en kreativ konkurranse som kommer til å forandre livene deres for alltid.
Det dreier seg om et liv på grensen – alltid på kanten av loven, alltid på flukt fra politiet. Og det dreier seg om å erobre urbane rom, om vennskap, lidenskap og uregjerlig kreativitet.
„Florian Gaags prisbelønte spillefilmdebut gir et fascinerende insider-innblikk i en subkultur som bevisst opererer i det skjulte. Gaag viser seg som et bemerkelsesverdig regitalent med utmerket sans for tempo og stemning.” DER SPIEGEL / KulturSPIEGEL

Regissøren Florian Gaag kommer hit, og etter filmen blir det samtale mellom ham og Martin Berdahl fra Kontur Forlag (på engelsk) om grafittikunst og den aktuelle situasjonen for grafittikunstnere i Norge og Tyskland.
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…
#Film