Film Afrikana

[Bilde]

Film Afrikana er en ukes lang filmfestival som satser på afrikansk film. Årets filmfestival har fokus på afrikanske kvinner, både foran og bak linsen, og afrikansk animasjonsfilm. Animasjonsfilm er en sterkt voksende industri på det afrikanske kontinentet. FilmAfrikana viser derfor små afrikanske animasjonsfilmer før hver filmvisning.

Åpningsfilmen mandag 28. mars er ”Paradise Stop”. Dette er en sjarmerende komedie om vennskap, lojalitet og livsvalg. Filmen gjestes blant annet av Sør-Afrikas mest kjente skuespillere Kenneth Nkosi and Rapulana Seiphem. Nkosi har vært med i flere populære tv-serier, deriblant Damenes detektivbyrå som har vært vist på NrK. Seiphemo er kjent som hovedrolleinnehaver i Sør-Afrikas mest kjente såpeoperaer Isidingo, Generations og Muvhango. Begge og vært med i flere internasjonale teateroppsetninger bl.a. ved Stockholm Stadsteater.

Onsdag: Andre høydepunt er dokumentaren ”Say My Name” som tar for seg hvordan det er å være kvinne i den mannsdominerte hiphop-kulturen, og har intervjuer med artister som MC Lyte, Remy Ma, Rah Digga, Jean Grae, Erykah Badu og Estelle. Etter filmen blir det debatt om temaet kvinner og hiphop med Monica Ifejilika fra Queendom og slampoet Sarah Ramin Osmundsen.

Fredag: Dokumentaren ”AdoptedID” følger Judith Craig, som ble funnet i veikanten i Haiti som spebarn, og ble adoptert bort til en hvit familie i Canada. Craig drar tilbake til Haiti på jakt etter sin opprinnelige identitet. Hovedperson og regissør Sonia Godding vil delta i debatten om filmen.

Se filmafrikana.com for fullstendig program.

Legg til ekstern kalender…
#Film