Anniken Huitfeldt, Raga Blues konsert, galleriutstilling "Perler fra Groruddalen", Streetart ++ mer

Torsdag 17. mars klokken 1600, 1700 og 1800 feirer vi at Veitvet senter fylles opp med kreative gründere. Groruddalssatsingen har invitert kulturminister Anniken Huitfeldt, som får i oppdrag å starte Kulturbølgen som i fremtiden skal skylle over Groruddalen. Veitvet senter blir arena for et spektakulært lysshow, og vi byr på fantastiske artister, utstillinger og gratis mat fra hele verden. Arrangementet etterfølges av en kick off-uke som varer til 23. mars.

[Bilde]

kl. 16.00, 17.00 og 18.00


Besøk av kulturminister Anniken Huitfeldt. Hele senteret bades i et fantastisk lysshow. På torgplan rives du med i en bølge av dans, sang og musikk.

I gallerikafeen opplever du streetart og fotoutstillingene ”Perler fra Groruddalen” og ”Mitt Veitvet”.

Mens du nyter bildene serverer vi deg gratis mat fra alle verdenshjørner.

GALLERI OG KAFÉ

Åpning kl. 16.45

Streetart og fotoutstillingene ”Perler i Groruddalen” og ”Mitt Veitvet”. Gratis mat fra alle verdenshjørner.

Gratis konsert med Raga Blues

kl. 20.00 Et spennende musikalsk samarbeid mellom Veitvet beboerne Vasuky, Svend og Bjørn.

Last ned en Raga Blues låt her

[Bilde]

Det mangfoldige kulturlivet i Groruddalen mangler sidestykke i norsk og kanskje nordisk målestokk. Med innbyggere fra over 130 nasjoner har dalen utvilsomt mye å by på. I tillegg til et vell av frivillige organisasjoner, grupper og enkeltindivider som leverer kulturvarer på høyt nivå, har både Bollywood-stjerner og verdensmesterne i hip hop startet karrierene sine her. Ellingsrudjenta Samsaya, som i disse dager er plateaktuell, har som en av få norske artister bidratt i en Oscarvinnende Hollywood-hit. Hennes låt “Dodge it” finnes på lydsporet til “The Wrester”, som har blant annet Mickey Rourke og Marisa Tomei på rollelisten.

Det er dette mangfoldet kulturminister Anniken Huitfeldt får se når hun kommer til Veitvet. Hun – og du – får oppleve et show som inneholder både dans, musikk, nysirkus og kunst. Lysshowet kommer til å ta pusten fra deg. I tillegg byr vi på tre utstillinger i gallerikafeen: “Perler i Groruddalen”, “Mitt Veitvet” og et stykke røff gatekunst i form av grafitti. Mens du vandrer rundt i galleriet kan du nyte gratis mat fra alle verdenshjørner.

Kick off-uka på Veitvet varer fra 17. – 23. mars. I løpet av disse dagene skal de nye “leietakerne” bidra med spennende aktiviteter. Det blir også to spennende diskusjonskvelder, begge med drabantbyenes fremtid som tema. Last ned programmet for å se detaljert oversikt over aktivitetene.

Last ned programmet for åpningsarrangementet her

Last ned programmet for kick off-uka her

Legg til ekstern kalender…