“SCENER FRA ET VENNSKAP” på Ringen kino 18. – 24. mars

SCENER FRA ET VENNSKAP er en 65 minutter lang dokumentarfilm om to gamle venner, mye ørret, mye abbor og et sterkt ønske om å komme seg ut i naturen. I filmen møter vi Erlend og Alexander som ble venner i 8klasse på Steinerskolen. Den gang var de begge lidenskaplig opptatt av progrock, spilte i band og var sammen hele tiden. Godt inn i 30årene er de fremdeles venner, men det er lite progrock, ikke noe band og ikke like lett å finne rom for vennskapet som det engang var. I lange tagninger med statisk kamera observerer filmen de to gutta gjennom et år med oppturer og nedturer. Filmen gir et sjeldent innblikk i et fint og rart vennskap fylt av humor, alvor og en enestående velvilje overfor hverandre.

Filmen er blitt omtalt som ”et sta formeksperiment hvor 80tallets kule minimaltist Jim Jarmusch er sannheten og livet” (Søren Birkvad, Rushprint) og ”en dokumentarsjangerens svar på Roy Anderssons filmer” (Ulrik Eriksen, Morgenbladet). Filmen er produsert gjennom Norsk Filminstitutts støtteordningen ”Nye veier til dokumentarfilm” og er et visuelt formeksperiment som setter fokus på scenen og dens naturlige dramaturgi.

Speranza Film as ved Margreth Olin og Thomas Robsahm har produsert filmen.

Regissør Jannicke Systad Jacobsen (f1975) har laget flere kort og dokumentarfilmer, deriblant gullrutenominerte SANDMANN – HISTORIEN OM EN SOSIALISTISK SUPERMANN (2005) og festivaltraverene KAMPEN MOT PARANOIA (2003) og KLOVNEBARNA (2005). Hun spillefilmdebuterer 19.august med ungdomsfilmen FÅ MEG PÅ, FOR FAEN basert på Olaug Nilssens kultroman fra 2005.

PROGRAM

18. mars

Etter filmen vil Kalle Løchen (tidl kortfilmkonsulent i Norsk Filminstitutt og redaktør i Film&Kino) intervjue regissør Jannicke Systad Jacobsen om prosjektets tilblivelse, ideen og målet med den strenge formen og utfordringene ved den. Fotograf Cecilie Semec og de to medvirkende vil også være tilstede.

19. mars

Etter filmen vil Jono El Grande (multikunstner og samtidskomponist) intervjue de to medvirkende vennene om hvordan det var å være med i filmen og hva som har skjedd siden kameraene ble skrudd av i august 2009. Det vil muligens også bli kreative innslag fra både Alexander og Erlend.

Legg til ekstern kalender…