Veronika Moen og Miho Shimizu på Galleri BOA

Veronika Moen – Frihet er trelldom

Miho Shimizu – Contact

25. mars–10. april

Galleri BOA

Rådhusgata 19, Oslo

Tir – fre 12 – 17

Lør – søn 12 – 16

Veronika Moen – Frihet er trelldom

Frihet er trelldom er en installasjon som tar for seg overvåkning i hverdagslivet. Fra 1. januar til 31. desember 2010 har Moen samlet på sin egen post, skannet og arkivert den måned for måned.

Storebror ser deg. Storebror hører deg. Storebror lagrer alt han ser og hører. All datatrafikk, e-post og alle telefonsamtaler skal lagres – opplysninger om hvem som har kommunisert med hvem, når dette skjedde, hvor de kommuniserende befant seg og hvilken type kommunikasjon som ble benyttet. Ufattelige store mengder data skal lagres om alle mennesker.

Et problem med den nye digitale teknologien er at sporene den etterlater er så abstrakte og usynlige at det er vanskelig å forstå konsekvensene av det for folk flest. For å belyse den aktuelle problemstillingen stiller Moen ut sin egen post, for å lage et allment og personlig bilde på den massive overvåkningen i hverdagslivet.
Moen har også tidligere brukt personlige opplysninger i sine arbeider. I 2008 deltok hun på utstillingen Privatlivets Fred på Oslo S, arrangert av Datatilsynet. DK58503-bomring besto av hennes 271 bomringpasseringer i 2007.

Veronika Moen (f. 1976) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Fakultet for Visuell Kunst (2007). Hun har tidligere deltatt på Tegnebiennalen 08, Østlandsutstillingen, Sørlandsutstillingen og andre gruppe- og separatutstillinger i Norge. Hun er innkjøpt av Norges Gruppen og har en offentlig utsmykning på Høgskolen i Vestfold (2010).

Miho Shimizu – Contact

Contact (Woody Allen) is a video piece wich is part of an ongoing project where Miho Shimizu develops various ways to come into contact with a person from a distance. The
piece branches off from a series of miniature models that explored the
imagined homes and lives of Art Garfunkel and Keith Moon.
Contact (Woody Allen) is devised as a performance where Shimizu attempts to
communicate and interfere with Woody Allen through the power of the
mind.

Miho Shimizus work explores cultural phenomena often tied to
particular sites and persons. In parallel to her solo work, she has
been involved in a collaborative practice for many years. She is
currently undertaking MA Fine Art course at Oslo National Academy of
the Arts, and had been in an exchange study at Piet Zwart Institute in
Rotterdam.

Legg til ekstern kalender…