The Apricot

Hjemmeside

The Apricot er en gruppe som ble dannet i felles begeistring for psykedelisk pop og rock fra slutten av 1960-tallet. Med dette som utgangspunkt har gruppa eksistert som hobbyprosjekt gjennom noen år, før nå endelig en debutplate er klar for utgivelse tidlig i 2011.

Gruppa består av fire medlemmer som er godt vant med å rote rundt i gammel musikk, og som har vært (og fortsatt er) aktive i flere band ved siden av The Apricot:
Christian Engfelt, bass og sang (Cato Salsa Experience) Anders Tjore, gitar og sang (Montée, Turns) Peder Bernhardt, gitar og sang (Peter Berry & The Shake Set) Børge Henriksen, trommer (Brut Boogaloo).

Det egenproduserte debutalbumet er spilt inn i Grandsport Studio i Oslo, og består utelukkende av eget materiale. Arbeidet i studio har vært preget av lek og eksperimentering, med mål om å skape noe som er svingende – men rart. Prosjektet bærer også preg av at The Apricot velter seg rundt i en psykedelisk blanding referanser og sitater uten forsøk på å kamuflere hva som har vært viktige inspirasjonskilder. Det hele manifesterer seg i 13 låter, hvor man finner både psych-pop, seig blues, hårete rock og tre vimsete små snutter som utgjør platens tittelkutt

Legg til ekstern kalender…