Huntsville

[Bilde]

Hypnotiserende yoga-køntri fra frijazzere.

Huntsville gir ut sitt tredje album i forkant av denne konserten. Albumet, “For flowers, cars and merry wars”, utgis på plateselskapet Grappas etikett Hubro."

Huntsville er Ingar Zach på perkusjon og eksotiske indisk-klingende rytmebokser, Tonny Kluften på kontrabass og Ivar Grydeland på gitar, banjo og pedal steel. Huntsville har høstet mye god omtale i både inn og utland for sine live opptredener. Grydeland, Kluften og Zack er blant våre mest sentrale fri-impromusikere. I Huntsville skeier de ut og spiller westernlåter på sitt vis, med strålende resultat. Selv kaller de musikken “hypnotiserende yoga-køntri”, kanskje ikke en sjanger med egen hylle i platesamlingen, men et band man absolutt bør få med seg.

Huntsville har tidligere utgitt to originale og kritikerroste album på norske Rune Grammofon. De har turnért i Europa og USA flere ganger, samarbeidet med Sidsel Endresen, Wilco´s Nels Cline og Glenn Kotche og gjorde nylig en konsert i Spania med Thurston Moore fra Sonic Youth.

Musikken til Huntsville er som med mye annen god musikk ganske vanskelig å putte i bås. Musikkjournalister har prøvd seg med både ”yoga country” og ”abstrakt drone americana”, og denne gangen er nok både sammenligninger med ”krautrock” og band som Black Dice ikke helt usannsynlige. Men først og fremst er dette Huntsvillemusikk. Ingen andre låter som dem.

På det monumentale sporet som fyller hele A-siden får de selskap av den fantastiske alternativpop vokalisten Hanne Hukkelberg. Albumet er mikset i Propeller Studios med Kåre Chr Vestrheim (Motorpsycho, Jaga Jazzist) bak spakene. – Helt klart det mest helstøpte albumet fra trioen så langt. Hypnotiserende og energisk musikk som fortjener å bli spilt høyt.

Ivar Grydeland – gitar, banjo, pedal steel gitar
Tonny Kluften – bass
Ingar Zach – perkusjon, tabla machine, sarangi box, sruti box, drone commander

Hør bandet på Myspace

Legg til ekstern kalender…