Kriminologisk vandring langs Akerselva

Kl. 13.00 Start: Beierbrua – fabrikkjentenes bru (Biermanns gate): professor Guri Larsen: Hundeliv langs elva

Hunden regnes for å være en evolusjonsmessig suksess: i det mange tusenårige samlivet med mennesker har den genetisk tilpasset seg oss mennesker mer enn noe annet dyr. Synet på – og bruken av hunder har endret seg på flere måter i løpet av tida. Larsen forteller om de forandringene hun har observert på sine daglige vandringer med hund langs Akerselva i løpet av en 25/30-års periode: – fra å bli sett som et aktivt dyr med krav på fri utfoldelse til å bli oppfattet som farlig og dermed strengere krav om båndtvang – fra turkamerat og brukshund til smykke og vare i en voksende kjæledyrindustri. – fra selvstendig familiemedlem til redskap/tildelt funksjon som bl. a. sutteklut, terapeut, erstatning for tapt tilhørighet, lynavleder for sinne og frustrasjon.

Kl. 14.00 Foss skole (nedenfor mot elva): stipendiatene Ida Nafstad og Moses Kuvoame: Narkotika langs elva i svart-hvitt

Kl. 15.00 Cuba (på vestsiden av elva): professor Per Ole Johansen: ”På livet”, hjemløse og løsgjengere i 1960-årene. Professor Nils Christie: Straff for rus – før og nå.

Kl. 16.00 Kulturhuset Hausmania: professor Cecilie Høigård: Lovlige vegger for graffiti?

Breaking ved Ghost crew.

Sted: Hausmanns gate 34

Arrangementet er åpent for alle.

Hjertelig velkommen!

Legg til ekstern kalender…