Stabsmusikken & Ernst Simon Glaser (Cello)

Fremadstormende cellist solist i Guldas banebrytende cellokonsert!
Torsdag 31. mars , klokken 19.30, Ridehuset på Akershus Festning, Oslo.
Medvirkende: Forsvarets stabsmusikkorps & Ernst Simon Glaser
Dirigent: Ole Kristian Ruud

[Bilde]

Ernst Simon Glaser, en av Norges fremste cellister gjester Stabsmusikken i et mestermøte. Glaser ble kåret til “Årets Unge Solist” i 2002 og hans debutplate fikk strålende respons både i Norge og i utladet. Han ble tildelt Debutantprisen i 2004, og har har spilt med de fleste norske orkestere og i flere nordiske og europeiske land. Glaser er ansatt som solocellist i Den norske operas orkester og i Gøteborg symfoniorkester.

Friedriech Gulda – Terrorist Pianist. Hovedverket på denne konserten er Friedrich Guldas (1930-2000) cellokonsert, fremført av Ernst Simon Glaser. Fusjonen mellom klassiske linjer, jazzharmonikk og rytmikk er komponistens hovedpreg – noe som førte til samarbeid med legender som bl.a Chick Korea og Keith Emerson. Gulda var en eksentrisk karakter som gjennom hele sin karriere utfordret konvensjoner. I en alder av 60 arrangerte han en rekke Rave-parties, hvor han fremførte sin musikk sammen med kjente DJer og GoGo-dansere. Han var også notorisk kjent for å aldri følge tidsskjemaer, og holdt ofte konserter på helt andre tidspunkt enn annonsert. Dette gav han kallenavnet “Terrorist Pianist”. Hans Cellokonsert er fortsatt den dag i dag en av de friskeste og mest nyskapende solokonsertene på cellorepertoaret. I tillegg til Gulda vil det fremføres verk av Toch, Hindemith og Grantham.

Forsvarets stabsmusikkorps (Stabsmusikken) er et av Forsvarets musikks fem profesjonelle musikkorps, og er også Norges største profesjonelle blåseorkester med 39 fast ansatte musikere. Stabsmusikken er etablert i Oslo og er Forsvarets viktigeste representantorkester. Korpset har oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret og har representasjonsoppgaver både i Norge og utlandet. Korpset har en utsrakt konsertvirksomhet i Oslo-området, og har sluppet mange plateinnspillinger med stor variasjon i stil og uttrykk.

Legg til ekstern kalender…