David Crosby & Graham Nash

Det er to legendariske herremenn vi kan ønske velkommen til Oslo Konserthus 23. oktober i forbindelse med deres 2011 Crosby/Nash turnè.

Crosby og Nash’s legendariske vokalharmonier vil selvsagt ha hovedfokus, men i tillegg har de på denne turnèen fått med seg et knippe fantastiske musikere. James Raymond på keyboard, Dean Parks på gitar, Kevin McCormick på bass og Steve DiStanislao på trommer.

Turnèen de nå legger ut på vil bestå av en blanding av akustiske og elektriske fremføringer. “Å turnère med fullt band gir oss en mulighet til å velge låter fra våre kataloger som Graham og jeg ikke har fremført live sammen tidligere”, sier Crosby.
“Vi vil også fremføre noen helt nye låter vi har skrevet, som aldri tidligere har vært å høre verken på plate eller på scene”

David Crosbys karriere startet i 1964, da han var med på å danne The Byrds. Han var gitarist i bandet frem til 1967.

Graham Nash debuterte med gruppa The Hollies tidlig på 1960-tallet og oppnådde stor suksess, men trakk seg likevel ut av gruppa i 1968.

I 1968 slo Crosby og Nash seg sammen med Stephen Stills fra det splittede Buffalo Springfield og dannet folk-rock gruppen Crosby, Stills & Nash. Etter hvert kom også Neil Young med og sammen ga kvartetten ut det meget suksessrike albumet “Deja Vu” i 1970. Etter dette har Crosby & Nash gitt ut en rekke album, både som solo, duo, CSN og CSN+Y.

David Crosby og Graham Nash har begge blitt innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame to ganger. En gang med Crosby, Stills & Nash, og en gang med henholdsvis The Byrds og The Hollies.

Crosby og Nash lanserer nå sin egen label, Blue Castle Record, med den aller første digitale og vinyl utgave fra live-albumet “Another Stoney Evening”. Settet ble spilt inn for førti år siden, i 1971, på Dorothy Chandler Pavilion i Los Angeles.

“Dette albumet representerer starten på vårt musikalske forhold som en duo”, sier Nash. “Uansett hva David og jeg gjør sammen, er det flott at vi fortsatt gjør det bra.
Den kommende turnèen med rock’n roll band har gitt oss svært god forhånds respons”

Crosby og Nash spilte for et smekk fullt Rockefeller i Oslo februar 2005 og både kritikere
og publikum var svært fornøyde.

Ikke gå glipp av en sjeldent god musikkopplevelse!!

Legg til ekstern kalender…