Boligbygging i by: Dyrt og dårlig?

Bygger vi gode boliger og bomiljøer i byene i Norge i dag? Sikrer dagens markedsaktører kvalitet, eller trengs det flere politisk styrte kvalitetskrav? Arkitektur N og Norsk Form inviterer til debatt!

Både boligutviklerne og private kunder svinger seg i boligmarkedet. Det er ikke noe vi nordmenn bruker – og tjener – så mye penger på som bolig.

Mange som har kommet seg inn på markedet er fornøyde. Samtidig hevder flere eksperter at kvaliteten på det som bygges er lavere enn noen gang siden krigen: Leilighetene er mindre, planløsningene dårligere, utearealer og fellesområder under enhver kritikk, den fysiske standarden på et minimum.

Har egentlig dagens byutviklingspolitikere reell makt over utbyggerne og andre markedsaktører? Boligbyggingen står sentralt i en vellykket byutvikling. Oppnår vi dette med byplanleggingen i dag? Gir dagens markedsstyrte byutvikling oss den gode byen?

I panelet:

- Ola Elvestuen (V), leder for Oslo bystyres byutviklingskomité
- Tone Tellevik Dahl (A), nestleder i Oslo bystyres byutviklingskomité
- Bård Isdahl, sivilarkitekt, boligspesialist og skribent
- Bendik Manum, sivilarkitekt, forsker og førsteamanuensis ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim
- Bjørnar Johnsen, sivilarkitekt og partner i utviklingsselskapet Infill
- Vera Houck, prosjektdirektør, Boligbyggelaget USBL

Ordstyrer:

- Ingerid Helsing Almaas, redaktør i Arkitektur N, tidsskrift for norsk arkitektur.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Legg til ekstern kalender…