Stina Pehrsdotter og Niclas Hallberg «Inner Departure» og «Portraits of…»

[Bilde]


Kunstnerne viser et todelt prosjekt:

«Inner Departure» er en fotoserie der kunstnerne plasserer seg i ulike situasjoner med utvalgte attributter forbundet med kunstnernes fantasier, begjær og drømmer. Serien «Inner Departure» er tidligere vist i Novi Sad og Beograd, Serbia, i Sofia, Bulgaria og i Sverige.

I den interaktive videoinstallasjonen «Portraits of…» monteres 45 videoverk i en stor mosaikk. Alle verkene er skildringer av kunstnerne i ulike situasjoner, hvor seksualitet spiller en viktig rolle. Verket har sterke erotiske toner som ikke bare kan sees som kunstnernes egne begjær og behov, men hvor betrakteren også kan lese inn egne personlige fantasier.

Videoinstallasjonen er produsert spesielt for utstillingen på Galleri 69. Videoen projiseres på en svart overflate, og publikum får tegne sitt eget selvportrett på hvitt papir som monteres på projiseringsflaten. På denne måten vil videoportrettene komme til syne under utstillingens gang.

Begge kunstnerne bor og arbeider i Sverige de har hatt et stort antall utstillinger, både i Sverige og utenlands, men det er første gangen de presenteres i en separatutstilling for et norsk publikum. Begge er aktive på videokunstscenen, med deltagelse i flere internasjonale videosamarbeid. Akkurat nå vises deres videoperformance «Infectious Manipulation» på The George Waters Gallery i Elmira, New York.

Stina Pehrsdotter (Sverige, 1966)
Kurator og kunstner, arbeider med video, foto, gatekunst, installasjon, objekter og performance, inspirert av menneskekroppen og dens omgivelser.

Niclas Hallberg (Sverige, 1965)
Kurator og kunstner, arbeider med video, foto, installasjon, performance og maleri. Hans tematikk kretser rundt spørsmål om identitet, maskulinitet og menneskelighet.

Stina Pehrsdotter og Niclas Hallberg er kunstnerne bak det ikke-kommersielle galleriet Formverk (art zone) i Eskilstuna, etablert i 2004. De produserer og arrangerer utstillinger og jobber med samarbeidsprosjekter nasjonalt og internasjonalt.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…