Jannecke Lønne Christiansen "Walking on water" 2.-24. april 2011

[Bilde]
“Walking on water”
-video, digitale collager og maleri/cyanotypi.

At verden kan oppleves som uoversiktlig, mangfoldig og til dels kaotisk, er en kilde til stadig inspirasjon og utprøving for billedkunstneren Jannecke Lønne Christiansen. Hun har i en årrekke kretset rundt stadig nye aspekter ved hvordan vi erfarer virkeligheten. Samtidig har erindringen alltid vært vesentlig for henne. I Christiansens billedunivers er sammenvevningen av nåtid og fortid uløselig knyttet sammen.

Christiansens produksjon refererer både til popkunst og i senere tid også street art, men den kan også sees i lys av et ekspresjonistisk og eksistensielt maleri. Hun arbeider i brytningspunktet mellom det figurative og det abstrakte, og med mer eller mindre eksplisitte referanser til kunsthistoriske tendenser og problemstillinger. Referansene synes ikke å være ment å belyse maleriets egen retorikk, men benyttes fritt for å underbygge bildets tematikk og stemning.

Christiansen er utdannet maler, men har etter hvert benyttet både video, foto, silketrykk og cyanotypi. Hun har også en lang rekke stedskunstprosjekter og offentlige utsmykninger bak seg. Med utgangspunkt i maleriet har hun forsket videre i de ulike mediene, som har fått et stadig mer distinkt uttrykk.

Utdrag av teksten IN MEDIA RES – TILSTEDEVÆRELSENS KUNST skrevet av kunsthistoriker Janeke Meyer Utne till Artist book laget i forbindelse med utstillingen WALKING ON WATER av Jannecke Lønne Christiansen som vises i Galleri Ramfjord april 2011.

Legg til ekstern kalender…