The Medium Is the Message - Woodcut as Cultural Critique

Velkommen til FOU-seminaret The Medium Is the Message
Woodcut as Cultural Critique,
i Røda rummet, Marken 37, Bergen

10.00 kaffe og velkommen ved Annette og Caroline Kierulf

10.10. Caroline Kierulf: Tresnitt og samarbeid som kunstnerisk praksis

10.35 Annette Kierulf: Tresnitt som kulturkritikk

11.15 Anne Karin Jortveit: Gjør det selv og gjør det sammen med andre!
- om håndarbeid og DIY aktivisme

12.00 Lunsj

13.00 Truls Ramberg: Håndverk og identitet
– making som grunnlag for sosiale relasjoner

13. 45 felles samtale

Anne Karin Jortveit er utdannet ved Statens kunstakademi. Hun har studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo og avsluttet nylig Fagforfatterstudiet ved Høgskolen i Oslo. I tillegg til å utvikle egne kunstprosjekter, jobber hun som frilansskribent og har vært mye brukt som gjestelærer, blant annet ved kunsthøgskolene i Oslo og Tromsø. Hun har tidligere vært konservator ved Museet for samtidskunst og kunstkritiker i Morgenbladet.

Truls Ramberg er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Oslo, med en hovedoppgave om Thomas Struths Strassen – fotografier.
Han er Høgskolelektor i teori ved Kunsthøgskolen i Oslo og Kunstnerisk rådgiver i Norske Grafikere. Han har jobbet som kunstkritiker i en årrekke, blant annet for Aftenposten, Kunstkritikk.no og Billedkunst.

Annette Kierulf er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Bergen og er ansatt som høyskolelektor i kunst 50% på avdeling for spesialisert kunst (KHiB). Hun er billedkunstner og arbeider i Bergen og Bøvågen. Hun jobber også som kurator og skribent og er redaktør for kunstmagasinet Kunstjournalen B-post. Hun har samarbeidet med Caroline Kierulf siden 1999.

Caroline Kierulf er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og er ansatt som høyskolelektor 50% på fagområdet grafikk (KHiB) Hun er billedkunstner og bor og arbeider i Bergen. Hun har samarbeidet med Annette Kierulf siden 1999.

Legg til ekstern kalender…