Christian Hoel Skjønhaug 7.4 - 8.5.11

[Bilde]

WANDERLUST er en presentasjon av Christian Hoel Skjønhaugs nyeste malerier . Kunstneren kaller utstillingen et bildedikt, hvor helhetsinntrykket blir både en enhetlig, og på mystisk vis fragmentert komposisjon. Skjønhaugs bilder er abstrakte i betydningen ikke-representerende, som følge av at han forsøker å holde tilbake assosiasjonene til figurene som fremkommer i bildene. Idet man ikke så lett knytter navn eller ord til det som trer frem for øyet, kan glimtvise forbindelser med dypere lag av bevisstheten oppstå.
Christian Hoel Skjønhaug:
”Jeg har behov for å ikke vite hvordan jeg skal lage bildene, og heller ikke hva jeg maler. Her støtter jeg meg til en tanke av filosofen Martin Buber, om at kunstverket blir til ”utan konstnärens godtycke”. Ved å avvise eller forstyrre representasjonen, allegoriene og symbolene, drives prosessen fram mot bilder som ikke representerer noe annet enn seg selv. Bildet er ferdig når jeg gjenkjenner noe jeg ikke vet hva er”.
Appetitt for det usette
”Det dreier seg om å gi status til den mentale aktiviteten som ikke ser ut til å tjene noen hensikt eller være begripelig,” sier Skjønhaug. ”Jeg vil se positivt på de mange flyktige, fremmede eller ”uvirkelige” sinnsbilder og tanker som opptrer i oss. Med sin appetitt for det usette, kan maleriet være utvidende for vår forstand”.

Utdannelse og biografi
Christian Hoel Skjønhaug har utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo og Bauhaus-universitetet i Weimar, Tyskland. Han har deltatt på Høstutstillingen, Momentum og UKS-biennalen, dessuten på gruppe- og soloutstillinger i Oslo, Berlin, Weimar, Stavanger og Kaunas i Litauen. Skjønhaug ble nominert til Carnegie Art Award 2008. I 2006 mottok han Ambrosius Egedius og hustrus legat (via Unge Kunstneres Samfund). Han er dessuten bassist for artisten Lucy Swann.

Øyet som ser: Kunstverksted for barn, 30. april kl 14.00-16.00
Ingenting og maleri; Kan man lage et maleri uten å vite hva det skal bli?
Kunstneren deltar og resultatene kan tas med hjem.
Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd.

Mer om kunstneren på www.skjoenhaug.com

For mer informasjon kontakt galleriet: [email protected] eller 22 42 15 78.

Galleri LNM | Kongensgt. 2 | tir.-fre. 11-17, lør.-søn. 12-16 | Tlf: 22 42 15 78 | www.lnm.no

Legg til ekstern kalender…