LELLO//ARNELL : The Charlatan Mind

[Bilde]


*LELLO//ARNELL

THE CHARLATAN MIND

7.04.-15.05.2011

Åpning torsdag 7. april kl 19.00*


Vi er glade for å kunne invitere til en utstilling med nye verk av LELLO//ARNELL. Dette er deres andre utstilling hos oss.


LELLO//ARNELLs foto-collage The Chief Executive Meditation Piece (After Desmond Morris) springer ut fra et maleri av den britiske zoologen og kunstneren Desmond Morris. Maleriet ble omslag for førsteutgaven av Richard Dawkins’ The Selfish Gene, en bok Enron-direktør Jeffrey Skilling hadde blant sine favoritter. Han feiltolket boken til å hevde at menneskeheten overlever ved genetisk å forsterke grådighet og konkurranse-instinkt, noe som gjør det vanskelig å tro at han noensinne virkelig leste den. Med bedrifts-evolusjonært fremsyn etablerte han en komité som årlig evaluerte de ansatte og ga de dårligste 15% sparken. Foto-collagen mimer Morris’ komposisjon ved bruk av potteplanter, skrivebordslamper og tepper og ender opp som et talisman-aktig objekt som skal gi opphøyd visdom og forståelse for forretningsvirksomhet. Verket fungerer som en premissleverandør for en logikk som gjennomsyrer utstillingen og tegner et bilde av virkeligheten som en formbar masse man kan elte om til hva man måtte ønske – eller ikke ønske.


The Charlatan Mind tar utgangspunkt i forestillinger om det fremmedgjorte, utstøtte individet, som gjennom tap av kontakt med sine omgivelser henfaller til en alternativ virkelighetsoppfatning og som omfavner denne strategien så sterkt at fremmedgjøringen blir selvforsterkende. Utstillingen, som inneholder et fåtall store to- og tredimensjonale verk, er konstruert som en fortelling med tilstedeværelse av et diffust subjekt, og kan leses som et psykologisk portrett av dette subjektet og dets mentale forfall.


LELLO//ARNELL er en kunstnerduo som består av Jørgen Craig Lello (f. 1978 i Fredrikstad) og Tobias Arnell (f. 1978 i Lund). I de seneste årene har LELLO//ARNELL gjennomført separatutstillingene Transmission, Galerie Susan Nielsen, Paris (2010); LELLO//ARNELL, Aalesundes Kunstforening (2010); The New Ritual, Akershus Kunstsenter (2010); The Great Migration, Christianssands Kunstforening (2009); Revision, Galleri 21, Malmö (2009). Verk av LELLO//ARNELL har vært inkludert i gruppeutstillinger som 28. Biennial of Graphic Art, MGLC, Ljubljana (2009); Rock-Paper-Scissors, Galerie Susan Nielsen, Paris, France (2009); Mutual: On Collaboration, Samson Projects, Boston (2008); International Call, Luis Adelantado Gallery, Valencia (2008) og Lights On – norsk samtidskunst, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo (2008).


Foto av LELLO//ARNELLs verk er tilgjengelig på forespørsel. For mer informasjon, kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54 eller besøk våre hjemmesider www.eriksteen.no.


Neste utstilling: Donkey & Punch, Slippery Slope, åpning 26. mai 2011.


Legg til ekstern kalender…