Furuhælvetica og Flukt bygger bro på Oslo S

I forbindelse med åpningen av den nye gangbroen mellom Grønland og Bjørvika kuraterer vi Furudyret, laget av Furuhælvetica, tidligere vist på DogA og VN&A, iscenesatt av danseteaterkompaniet Flukt.

Oslo Sentralstasjon, avgangshallen, lørdag 9. april 2011. 13.00 – 15.00

Performance ved Flukt: 13.00

[Bilde]

[Bilde]

Furudyret, laget av Furuhælvetica, tidligere vist på DogA og VN&A, iscenesettes av danseteaterkompaniet Flukt.

Furudyret er en skulpturell installasjon som består av 600 kvadratiske furubrikker. Disse settes i hverandre i sekskantet mønster og danner form, varierende gjennom iscenesetter/publikums handling og persepsjon.

Flukt vil med et fysisk teateruttrykk iscenesette furudyret gjennom tematikken «bro» og skape et krysningspunkt mellom installasjon og performance – i dialog med publikum denne lørdagen.
I samarbeidet Furuhælvetica/Flukt, kuraterer vi to grupperinger som begge jobber i et krysningspunkt innenfor sine egne disipliner. Furuhælvetica med kunst, design, funksjon og installasjon – og Flukt med dans, teater, film, scene og det stedsspesifikke. I møtet med Oslo S og de utfordringer denne offentlige arenaen byr på venter vi oss et spennende kryssdisiplinært uttrykk. I hyllest til broens gode design ønsker vi å invitere Furudyret med sine skulpturelle arkitektoniske kvaliteter på besøk, og utfordrer Flukt til å lage en performance basert på tematikken brobygging.

Furuhælvetica
Er et pågående prosjekt der 11 designere eksperimenterer med trevirket furu som materiale. Prosjektet startet med et fem dager workshop i Trysilskogen i 2009 der designerene eksperimenterte med nye måter å bruke trevirket på og årsaker til å skulle velge et slikt tradisjonelt materiale.
Furuhælvetica er: Bjørn Jørund Blikstad, Marte Frøystad, Runa Klock, Andrè Sipila, Sigurd Strøm, Lars Hole, Signe Solberg, Birgitte Bjørge, ElisabethBjørge og Øyvind Blikstad.

furuhaelvetica.blogspot.com

FLUKT
Flukt er et danseteaterkompani med base i Oslo. Siden 2004 har kompaniet produsert en rekke steddspesifikke forestillinger, kortfilmer, installasjoner og arbeider nå med sin første sceneproduksjon. Flukt er kaotisk, absurd, og latterlig, men utført med den ytterste viktighet. Kompaniet har skapt teater på steder man ikke skulle tro det lot seg gjøre – nettopp fordi slike områder ofte er vertskap for interessant arkitektur; form, nivå, lukt og historie.

flukt.eu

Rom for kunst
Rom for kunst er en satsing initiert av Rom Eiendom AS for å fremme produksjon og visning av temporær kunst på offentlige areaner som Oslo S. Kulturbyrået Mesén er kurator og produsent/ prosjektleder for Rom for kunst. I 2011 feirer Rom for kunst ti år – med 78 prosjekter, på en arena med opp til 150 000 besøkende per dag.

Rom for kunst 10 år 2011

Prosjektleder og programutvikler:Kulturbyrået Mesén

Kunst og kulturvandringen er initiert og Støttet av Oslo Kunsthall.
I forbindelse med den offisielle åpningen av broa ønsker Kunsthall Oslo å
understreke det kulturelle mangfoldet som kjennetegner Grønland, Tøyen,
Gamlebyen og nå det gryende Bjørvika ved å inkludere kunst- og
kulturrelaterte institusjoner, organisasjoner, prosjekter og foreninger som
har adresse i området på en markering av dagen.

Se kart over kulturvandringen her

Legg til ekstern kalender…