Michel Auder: Film screening and artist talk

Michel Auder (f. 1945) er en fransk-amerikansk filmskaper som startet sin karriere som motefotograf i Paris på 60-tallet. I 1969 kjøpte han sitt første Sony Portapak videokamera og knyttet seg til det eksperimentelle filmkollektivet the Zanzibar Group. Auder var sterkt influert av fransk nybølge og eksperimentell cinema, særlig Jean-Luc Godard og Andy Warhol.

På 70-tallet reiser han til New York og blir del av miljøet rundt And…y Warhol og The Factory. Auder filmet og dokumenterte New Yorks kunstscene på 1970- og 1980-tallet og utviklet en egen dagbokform (Chronicles). Han benyttet seg av Warhols talent for å gjøre det banale glamorøst og det glamorøse banalt. Auder har opp gjennom årene arbeidet innenfor en rekke stiler og sjangre, fra fiktive fortellinger til media approprierte collager, reiseskildringer til øvelser i mediert voyeurisme og videoportretter av kunstnere og venner som Taylor Mead, Alice Neel, Larry Rivers, Cindy Sherman, Annie Sprinkle og Hannah Wilke.

Filmprogrammet som vises onsdag 6. april på Verdensteatret er et utvalg av noen av hans tidligste filmer og noen av de siste han har produsert. Kunstneren vil introdusere filmene. Auder er invitert til Tromsø for å undervise på Kunstakademiet og for å gjør research til Lofoten Internasjonale kunstfestival 2011 (LIAF) som han deltar på til sommeren.

Film screening:

Narcolepsy (2010)
Endless Column (2011)
Chronicles/Marocco (1972)
…Chelsea Girls with Andy Warhol (1971)

Vises
Onsdag 06/04 21:00

Legg til ekstern kalender…