Forfatterbesøk Katharina Hagena - i samtale med Elisabeth Beanca Halvorsen

I intervju med oversetteren Elisabeth Beanca Halvorsen presenterer forfatteren Katharina Hagena sin bok Smaken av eplekjerner (Der Geschmack von Apfelkernen).
Om innholdet:
Iris har nettopp arvet huset til bestemoren i en liten by i Nordtyskland. Men hun er i tvil hva hun egentlig skal gjøre med huset. Det vekker både gode og dårlige barndomsminner, og får Iris til å stille spørsmål om hennes egne minner og det hun trodde var glemt. Hvorfor snakket bestefaren aldri om sin fortid? Hva gjorde kusinen Rosmarie på taket av vinterhagen? Og hva var det hun ville si til Iris før ulykken skjedde?
Det finnes bøker som framkaller lukter framfor bilder. Det opplever vi her. Det lukter sommer, epler og solbær… Smaken av eplekjerner er samtidig søt og bitter… En trist men trøstende bok om erindringen. Martina Meister, Die Zeit

Katharina Hagena, født 1967. Etter et forskningsopphold i Zurich skrev hun i 1995 doktorgradsoppgaven om James Joyce’ Ulysses. Hun bor i Hamburg. Smaken av eplekjerner er hennes debutroman.

Elisabeth Beanca Halvorsen, født 1979. Hun er cand. phil med hovedfag i tysk og master i faglitterær skriving. I tillegg til Smaken av eplekjerner har hun også oversatt flere verk av Elfriede Jelinek.

Torsdag, 14. april 2011, kl. 18, på biblioteket
Arrangementet foregår på tysk
Gratis adgang

Legg til ekstern kalender…