VERNISAGE " Person / Persona " i dag, 13.00 - 16.00 Marianne Pados, Galleri Cuben Nedre Slottsgate 2c www.cuben.no

Marianne Pados er født i Budapest. Hun tok sin kunstutdannelse ved det statlige Complutanse Universitetets Kunstfakultet i Madrid, det som en gang var det velrenommerte Kunstakademiet San Fernando.

Fakultetet var åpensinnet for de moderne samtidsstrømningene, men la vekt på å gi en grundig opplæring i de gamle klassiske maleteknikkene. Den gangen var hun betatt av Tápies, Millares og Miró, likevel opplevde hun som virkelig meningsfylt å kopiere bilder av Velázquez i Prado museet.

Til nåværende utstilling hentet hun sin inspirasjon av rennesans mesternes håndverksmessige uttrykksmåter og tematiske motiver. Men ønsket er ikke å følge slavisk de gamle mesternes uttrykk, heller å finne sitt eget hvor det klassiske forener seg med det moderne. Portrettene som stilles ut har et arketypisk preg over seg, og som bildenes tittel tilsier, fremstår de som personifiseringer av visse menneskelige holdninger og egenskaper. Portrettene er hverken direkte avbildinger av modeller, eller er laget for å gi uttrykk for noe forhåndsbestemt, derimot ble de til som resultat av en kreativ prosess.

Hun har deltatt i en rekke utstillinger i Madrid, har hatt flere separatutstillinger i Norge og har vært elev ved Christiania FriAkademi. I tillegg har hun masterutdannelse i litteratur fra Universitetet i Oslo.

Legg til ekstern kalender…