NM i treklatring

Sted & tid: Universitetsparken i Oslo. Kl. 08:00-16:00

Program:

0800 Registrering og utstyrssjekk.
0900 Arbeidsklatring, redningsøvelse og kasting.
1400 Hurtigklatring og fotlåsklatring.
1600 Finale/ Master challenge.
1800 Premieutdeling.
1900 Middag
2000 Premieutdeling

Innledende øvelser:

  • Arbeidsklatring tester deltakerens evne til å bevege seg rundt i treet. Klatrerne starter fra samme plass i treet og skal innom 5 forskjellige stasjoner. Hver stasjon har har en bjelle som klatreren må ringe i før han/ hun kan bevege seg videre til neste. Max 80 poeng.
  • Redningsøvelse tester deltakerens evne til å klatre opp i et tre og fire ned en skadd klatrer, som er ute av stand til å komme seg ned på bakken på egen hånd. Max 40 poeng.
  • Kasteøvelse tester deltakerens evne til å treffe markerte greinkløfter i treet ved bruk av kasteline med ball, samt påfølgende installering av klatretau. Max 30 poeng.
  • Hurtigklatring. Klatrerene klatrer en klatrerute i et tre og er sikret med topptau. Max 20 poeng.
  • Fotlåsklatring. 15 meter for menn og 12 for damer. Klatring opp et frithengende tau. Kandidaten er sikret med klemknute. Max 20 poeng.

Finale/ Master challenge:

  • De beste klatrerne fra de innledende øvelsene går videre til finalen, hvor det konkurreres om NM-tittelen. Her testes finalistenes evner til å demonstrere sikker klatring, bruk av utstyr, forskjellige arbeidstekniker og posisjonering i treet. Klatreren starter på bakken, hvor klatretau installeres. Deretter entrer klatreren treet og skal innom 3-4 arbeidstasjoner, før han/hun firer seg ned fra treet og til sist tar ned alt klatreutstyr. Hovedommer avgjør hvor lang tid klatrerne har til disposisjon, dette avhenger av vanskelighetsgraden på øvelsen. Max 300 poeng.
For fullstendige regler se itcc.isa-arbor.com
Legg til ekstern kalender…