Knut Benjaminsen - ALL THIS IS THAT

[Bilde]

Galleri LNM presenterer Knut Benjaminsens første separatutstilling All THIS IS THAT.

Utstillingen gjør et dykk i et kunstnerisk prosjekt som spenner over et vidt register av teknikker og innfallsvinkler: fra små, taktile artist-books til abstrakte akvareller i storformat; fra antydende studier og fragmenter til strenge, koloristiske oljemalerier.

Små enheter befolker Knut Benjaminsens bilder. Med usvikelig presisjon akkumulerer, krysser og støter disse på hverandre i komplekse sammenhenger. Teknikken trekker paralleller til visuelle strategier brukt i kamuflasje, men konstruksjonene har til hensikt å avsløre sin underliggende struktur og gjemmer således ingenting.

Benjaminsen: ”Arbeidene synes å kjenne meg bedre enn jeg kjenner meg selv. Bare gradvis tilkjennegir de sin mening, og sin rolle i min produksjon som helhet. Det er arbeidene som setter premissene. Derfor oppfatter jeg min praksis, ikke simpelthen som summen av en rekke urelaterte prosjekter, men heller som sporet av én sammenhengende forståelse.”

De siste årene har Benjaminsen utviklet en metodisk og seriell arbeidsmåte hvor han forfølger en opprinnelig visuell idé gjennom å formulere den i prosessuelle regler som blir bestemmende for utførelsen. Ved å forandre parametrene innenfor et gitt system utforsker han de ulike konnotasjoner som oppstår. Fremgangsmåtens insisterende monotoni gir arbeidene en meditativ karakter, som utfordres av en form for planlagt vilkårlighet. I sin strenghet kan de også minne om vitenskapelige testoppsett; høysensitive modeller konstruert for å registrere de minste utslag.

Utdannelse og biografi

Knut Benjaminsen har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo, med bachelor fra Grafikkavdelingen ved Statens Kunst- og håndverksskole og master fra Statens Kunstakademi, inkludert et utvekslingsopphold ved Universität Der Künste i Berlin. Han har også en to-årig kunstutdannelse fra Einar Granum kunstskole. Han har tidligere deltatt på Tegnebiennalen 2010 i Moss.

Øyet som ser: Kunstverksted for barn, lørdag 26. mai kl 14.00-16.00

Farger i bevegelse; Kan farger bevege seg? Kan motiv bli til av seg selv? Vi maler med vann og ser hvordan fargen beveger og forandrer seg. Kunstneren deltar og resultatene kan tas med hjem. Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd. Materiell er fra Torso VULKAN – www.torso.no.

Mer om kunstneren på knutbenjaminsen.blogspot.com

For mer informasjon kontakt galleriet:
[email protected]

eller 22 42 15 78.

Legg til ekstern kalender…