OSPERHEIMKOMPLEKSET

[Bilde]

Tenk deg en teaterforestilling i en trehytte høyt oppe i et av byens store gamle trær. I løpet av våren 2011 har scenekunstner Claire de Wangen fått tegnet og bygget en helt spesiell trehytte i et tre i Kristparken på Hammersborg. Uten å krumme en gren, eller slå i en spiker har vi plassert et forunderlig byggverk over fire plan, opp til 9 meters høyde.

Man ønsker, i alle fall som barn, å klatre opp i treet. Et tre kan være et fristed, et tilfluktsted og oppstigningen i seg selv en utfordring, gi en følelse av mestring, trygghet, sikkerhet og glede. Høyt her oppe kan man være en del av noe større enn oss selv; forbundet til noe vidstrakt og vedvarende. Å sitte høyt oppe i et tre kan gi en uforlignelig opplevelse av å høre til. Man vet, i alle fall som voksne, at vårt forhold til naturen i økende grad er unaturlig. Skogene avskoges, luften blir skadelig og klimaet endres. Fremmedgjøring overfor omgivelsene er en sedvanlig tilstand.

”Osperheimkomplekset” undersøker, på sitt eget vis, tingene vi omgir oss med, vårt ofte paradoksale forhold til våre omgivelser og til naturen. Hvordan kan vårt fremtidige såkalte bærekraftige liv arte seg? Hytten og forestilling er blitt til samtidig.

Passer for alle over 10 år som gjerne vil opp i et tre.
Forestillingen spilles fra 20.05.2011 – 26.06.2011. For mer informasjon: 930 88 956

Produksjon, konsept og regi: Claire de Wangen
Scenograf: Lea Basch
Arkitekter: Talleraas, Arnhoff og Nango
Byggeleder: Geir Backe Altern
Skuespillere: Oddrun Valestrand og Gaute Askild Næsheim
Tekstarbeid: Gaute Askild Næsheim og Claire de Wangen
Håndverkere:Ilker Dursun, Halvor Wilhelm Valle, Ulf Styren, Eystein Talleraas, Håvard Arnhoff, Adrian Rønningen og Tellef Haugen.
Arborister: Glen Read & Toby Read
Arkitektkonsulent: Eivind Nygaard
Administrasjonssekretær og presseansvarlig: Tiril Bryn
Dramaturgikonsulent: Joanna Magierecka
Foto, grafisk design og pr-materiell: Morten Bendiksen

Produksjonen er støttet av ’kunstløftet’ og Norsk kulturråd.

Legg til ekstern kalender…