Slippefest: for alle som er glade i mat, bøker, pol'tikk eller fest

Boka «Mat er makt. Myter og muligheter i matens storpolitikk» av Kaare M. Bilden (Ny Tid-journalist og odelsgutt) lanseres tirsdag 7. juni kl 19 i bakgården på Sosialen, Møllergata 13.

Kom tidlig og få noe godt i glasset – gratis! Ta gjerne med en venn!

Sosialen har «en oppvarmet bakgård med ly for vind og regn samt et flott design», a.k.a. tak, så vi kan sitte ute uansett vær. Det blir en kort presentasjon av boka, og ellers en hyggelig kveld!
Se også info på Facebook.

Litt om boka, som kommer på Aschehoug:

I dag skal maten være god i dobbelt forstand: god for magen og
god for verden. Men matmytene florerer.

Bli med på en reise i matens storpolitikk. Fra middagsbordet hos gode venner av forfatteren følger vi pengene og matvarene bakover til åkeren på Hadeland, der han vokste opp. Vi reiser videre til Iowa, USA der hans republikanske slektninger agiterer for større landbrukssubsidier. I Kenya møter vi bønder som verker etter å selge mat til Europa. Vi besøker restauranter, messer og gatefester i Cape Town, Berlin og New York. Underveis utfordres både liberalister og proteksjonister, bistandsbransjen og mediene.

Denne boka er et forsøk på å få debatten ut av gamle skyttergraver. Nye løsninger innen matens storpolitikk kan også gi positive ringvirkninger for klimaet, sikkerhet og samarbeid, inntekter til fattige land, mindre ufrivillig migrasjon – og samtidig gi folk flest økt mulighet til å leve det gode liv.

Legg til ekstern kalender…