Seminar: 50 millioner klimaflyktninger til Norge

I anledning UiOs 200-årsjubileum inviteres det til fire store idéfestivaler på Blindern om henholdsvis klimaendringer (21. mai), mangfold (18. juni), digitalisering (17. sept.) og menneskekroppen (15. okt.). Først ut er arrangementet Klimaendringer og veien mot en bærekraftig verden lørdag 21. mai.

Som del av programmet er et masterkurs fra AHO invitert til å delta med seminaret “50 millioner klimaflyktninger til Norge” i Helga Engs hus, Auditorium 2 kl 13-15.

Seminaret tar utgangspunkt i et tenkt scenario, der globale klimaendringer skaper en situasjon der Norge innen år 2100 må motta 50 millioner klimaflyktninger. Dette er utfordringen som ble gitt studenter ved AHO våren 2010 og våren 2011. Hvordan kan arkitekter, planleggere og designere bidra til å planlegge og legge til rette for et slikt scenario? Hva vil det kunne medføre av krav til samfunnsmessige og strukturelle endringer?

Seminaret ledes av Børre Skodvin, partner i Jensen & Skodvin Arkitekter og instituttleder, Institutt for arkitektur ved AHO. En gruppe studenter fra AHO presenterer sine arbeider, etterfulgt av en samtale med bl.a. professor ved UiO Thomas Hylland-Eriksen og repesentanter for klimaforskningen i Norge.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…