History Forms My Revolution

[Bilde]

History Forms My Revolution vil samle fire kunstverk som inntar et kritisk blikk på universitetets kunnskapsproduksjon og historieforståelse i forbindelse med 200-årsjubileet til Universitetet i Oslo. De tror kanskje mer på at historien må forstås som en fortelling og erfaring, enn at den kan oppleves som objekt for våre studier. Verkenes erkjennelse bunner slikt sett i det motsatte av det vi ofte tenker på som vitenskapelig objektivitet – deres sannhet kan ikke etterprøves, bare prøves.

Kunstverkene utvikles fra 21.mai til 28.oktober, og lanseres hver for seg under de fire idéfestivalene i 2011. Deretter flytter det enkelte verk fortløpende inn i en voksende utstiling i Galleri Sverdrup, for å bli diskutert og debattert videre der. Galleriet vil også fungere som en åpen “hub” og forelesningsal for studenter og ansatte i løpet av utstillingsperioden.

Prosjektet åpner med visning av Helene Sommers Hytteliv (2011) på Frederikkeplassen 21.mai mellom 12:00 og 17:00 Nærmere program i galleriet, vil bli annonsert på Galleri Sverdrups hjemmeside. Utstillingsdesign: Tenfinger.be.

Legg til ekstern kalender…