Unni Løvlid & Eva Quartet, Agder teater

Festspillene i Bergen, Ole Bull scene,
Torsdag 26. mai kl 22:00

Kristiansand, Agder teater
Fredag 27.mai kl 19.00

Emanuel Vigelands Museum, Grimelundsveien 8, Slemdal
Lørdag 28. mai kl. 17.00 og 18.00

Unni Løvlid og Eva Quartet møttes første gang i 2009 under Førde Internasjonale folkemusikkfestival. Nå skal de sammen turnere i Norge med start under Festspillene i Bergen.

Musikalsk er dette et møte mellom vokalkraft fra Øst-Europa og norsk kvedekunst, hvor den norske kvederen Unni Løvlid opptrer sammen med den bulgarske Eva Quartet. Sistnevnte er fire av stjernesangerne fra det legendariske bulgarske damekoret Le Mystère des Voix Bulgares, et av verdens fremste a capella-ensembler. Eva Quartet bygger på sitt hjemlands eldste folketradisjoner i diafonisk sang og deler med norske Unni Løvlid å ha brakt med seg folkearven inn i en samtidig og eksperimentell setting.

Etter Festspillene i Bergen går turen til Kristiansand og Agder teater. Turneen blir avsluttet med to eksklusive konserter i Emanuel Vigeland mausoleum i Oslo for et publikum på 30 mennesker. De som tidligere har besøkt Vigelands mausoleum, vet at dette er et rom med uvanlig klangrik akustikk, noe som vil gjøre konsertene lørdag 28. mai til en unik opplevelse.

www.facebook.com/group.php?…

www.myspace.com/evaquartet

www.myspace.com/unnilovlid

for meir info kontakt [email protected]

Legg til ekstern kalender…