Donkey&Punch åpner torsdag 26. mai på Galleri Erik Steen

[Bilde]


Donkey&Punch

Slippery Slope

26. mai -19. juni 2011

Åpning torsdag 26. mai kl 19.00


Vi er glade for å kunne invitere til en utstilling med Donkey&Punch. Dette er deres første utstilling hos oss.


Slippery Slope er en videoinstallasjon hvor en arkitektonisk konstruksjon danner en scenisk forlengelse av videoens handlingsrom. Konstruksjonen er fysisk forlokkende, med flislagte trinn som gjerne kan tas i bruk, men mister sin potensielle funksjon fordi videoen da blir påtrengende nær.


Slippery Slope omhandler et lukket rom der tilstanden bærer preg av stagnasjon på grensen til det uutholdelige. Utrykket Slippery Slope kan brukes om et balansepunkt der noe kan tippe flere veier, men hvor retningen i alle tilfeller er nedover. Handlingen foregår i en svømmehall i en kjeller der karakterene selv er i en tilstand av stagnasjon og fornektelse. De holder en markant avstand til vannet og repetitiv og tidvis absurd aktivitet drar handlingen frem mot et vendepunkt.


Verkene til Donkey&Punch tar ofte utgangspunkt i konstruerte temporære situasjoner hvor de gjerne går fysisk til verks og agerer i forhold til omgivelsene de finner eller skaper. De preger landskapet, forflytter materiale og dekonstruerer rom. I videoverkene deres møter man gjerne kunstnerne selv, men vi blir stadig konfrontert med spørsmålet om hvorvidt karakterene i videoene faktisk er dem selv eller om de er rollefigurer som handler etter instruksjoner. Donkey&Punch arbeider med et poetisk språk og bruker assosiative symboler for å skape et sted og en stemning.


Donkey&Punch har det siste året virkelig markert seg på Oslos unge kunstscene. Gjennom deltakelse på en rekke utstillinger har de skapt en serie oppsiktsvekkende verk som på ulike måter undersøker hvordan det gitte avsløres som forgjengelig gjennom subtile forskyvninger og fysisk performativ tilstedeværelse.


Donkey&Punch er en kunstnerduo som består av Kaya Gaarder (f. 1983) og Linda Lerseth (f.1984). Begge kunstnerne er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, og bor og arbeider i Oslo. Sammen har de blant annet gjennomført separat-utstillingene Two Women and a Safe, Galleri Fisk, Bergen (2011); Nestor (337th day), Galleri Blunk, Trondheim (2010); Stum H, One Night Only Gallery, Oslo (2010) og Grünerløkka Kunsthall, Oslo (2010). I tillegg har de deltatt på gruppe-utstillingene No One Should Call You A Dreamer, Galleri F15, Moss (2011) og Horror Vacui, Galleri Tipi, Oslo (2011).


Foto av Donkey&Punchs verk er tilgjengelig på forespørsel. For mer informasjon, kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54 eller besøk våre hjemmesider www.eriksteen.no


Legg til ekstern kalender…