Dinosaur Jr. performing Bug in its entirety

For lengst etablert som et av verdens musikalske underverk. Konsensus. Dinosaur Jr ble dannet da et vilt gitar-wunderkind ble besatt av punken og Neil Young og ble raskt et band som i et virrvarr av influenser skapte seg en egen plass i åtti-tallets indiefauna.

J Mascis, Lou Barlow og Emmett Jefferson Murphy III (eller Murph) drog med sin selvbetitlede debut ”Dinosaur” fram twangy country, bråkete punk og spiren til det som blev lo-fi. Et stykke til på veien mot perfeksjon kom de med albumet som dukket opp like etterpå, ”You’re Living All Over Me” men det var med ”Bug” (1988) de for alvor befestet grepet om det stygg-/vakre. Låten ”Freak Scene”, de første 3 minuttene og 36 sekundene som strømmer ut av høyttalerne, er verdt all kred de noensinne har fått. En orgie i alt som er bra med musikk. ”No Bones” er kaos kontrollert i siruptempo, men mer himmelsk en himmelen. Albumets nummer tre, ”They Always Come”, er som piggtråds q-tip ført langt inn i ørets bakganger. Og slik fortsetter det i ytterligere sju dissonante symfonier.

Så hvorfor all denne ekstasen om ”Bug”, en plate som dukket opp for over tjue år siden? Det har sin naturliga forklaring i det faktum at J Mascies, Lou Barlow og Murph tenker å fremføre verket i sin helhet den 9. juli i Oslo, nærmere bestemt på Rockefeller.

Lengst fram, uten øreplugger. Vi sees der!

Legg til ekstern kalender…