Oslo Jazzfestival presenterer: Kenny Garrett Quartet

Kenny Garrett er nok særlig kjent for sine fem år med Miles Davis, men foruten nærmere 20 innspillinger med egne band og prosjekter, har Garrett samarbeidet med en lang rekke av jazzens store navn og medvirket på over 230 innspillinger.

Saksofonist og fløytist Kenny Garrett kommer fra Detroit, Michigan og har røtter i Detroits jazzscene på 1970-tallet. Mens Garrett fortsatt gikk på skolen, spilte han med Mercer Ellington, og Garretts første profesjonelle spillejobber var med Geri Allen. Kenny Garretts karriere skjøt fart da han ble medlem av Duke Elllington Orchestra under ledelse av Mercer Ellington, men det var som medlem av bandet til Miles Davis på slutten av 1980-tallet, at Garrett ble kjent. Han spiller også på to av utgivelsene til Davis: ”Amandla” og ”Miles & Quincy Live at Montreux ”. Art Blakey, Freddie Hubbard, Marcus Miller, Herbie Hancock, Ron Carter og Elvin Jones er blant andre musikere som Garrett har samarbeidet med. I 2008 – 2009 turnerte Kenny Garrett for øvrig verden rundt med supergruppa Five Peace Band sammen med Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride and Brian Blade/Vinnie Colaiuta, og bandet mottok en Grammy for liveinnspillingen “Five Peace Band – Live”.

Kenny Garrett albumdebuterte med ”Introducing Kenny Garrett” i 1984 og har siden utgitt 17 album i eget navn inkludert 2008-utgivelsen ”Sketches of MD – Live at the Iridium” med Pharoah Sanders som gjest. I år er Garrett igjen aktuell med en ny innspilling.

Til Oslo Jazzfestival har Kenny Garrett med seg en kvartett som i tillegg til ham selv består av tre musikere han har samarbeidet med i mange år: Benito Gonzalez på piano, Nat Reeves på bass og Marcus Baylor på trommer.

Besetning: Kenny Garrett (saksofon), Benito Gonzales (piano), Nat Reeves (bass), Marcus Baylor (trommer)

Artistens hjemmeside: www.kennygarrett.com

Legg til ekstern kalender…