Oslo Jazzfestival presenterer: Susanne Sundfør med Ådne Meisfjord/Øystein Moen/Morten Qvenild/Christian Wallumrød + Mari Kvien Brunvoll

Susanne Sundfør med Ådne Meisfjord/Øystein Moen/Morten Qvenild/Christian Wallumrød: Susanne Sundfør kommer til Oslo Jazzfestival 2011 med bestillingsverket “A Night at Salle Pleyel”. Med seg har Sundfør et håndplukket stjernelag av norske keyboardister. Konserten finner sted på Sentrum Scene 18. august og er et samarbeid med Ladyfest.

Susanne Sundfør er en av Norges fremste komponister og låtskrivere, og hun har fått frie tøyler til å komponere et verk der grenselandet mellom pop og klassisk musikk utforskes. Sundfør dro til Paris for å skrive bestillingsverket som er komponert for fem Blofeld-synthesizere, og inspirasjonen til verkets tittel kom etter en konsertopplevelse i den parisiske konsertsalen Salle Pleyel der Sundfør hørte musikk av Rakhmaninov og Stravinskij.

”A Night at Salle Pleyel” skal fremføres på Sentrum Scene sammen med et stjernelag av norske keyboardister. Besetningen er håndplukket av Sundfør og består av Ådne Meisfjord (120 Days), Øystein Moen (Jaga Jazzist/Puma), Morten Qvenild (Susanna & The Magical Orchestra/The National Bank) og Christian Wallumrød (Christian Wallumrød Ensemble/Close Erase).

Oslo Jazzfestival presenterer bestillingsverket i samarbeid med Ladyfest. Verket ble opprinnelig bestilt av Ladyfest gjennom Konsertforeningen Blå, men av praktiske årsaker lot det seg ikke gjøre å fremføre verket under årets festival, og dermed ble Oslo Jazzfestival invitert til å overta prosjektet.

Besetning: Susanne Sundfør, Ådne Meisfjord, Øystein Moen, Morten Qvenild, Christian Wallumrød (tangenter)

Mari Kvien Brunvoll: Mari Kvien Brunvoll startet soloprosjektet sitt da hun skulle lage musikk til en danseforestiling i Bergen for noen år tilbake, og siden dette har hun spilt konserter både i inn- og utland.

Alene på scenen med stemmen og noen litt uvanlige instrumenter, samt loop- og effektpedaler, lager Mari Kvien Brunvoll musikk som treffer deg i hjertet. Med inspirasjon fra jazz, countryblues, pop og folkemusikk bergtar hun publikum med sin unike tilstedeværelse og utstråling.

Mari Kvien Brunvoll er oppvokst i Molde og studerer for tiden ved Griegakademiet i Bergen. Hun mottok Vitals talentpris under Nattjazz i 2009, og tidligere i år mottok hun årets Vossajazz-pris.

Besetning: Mari Kvien Brunvoll (vokal/elektronikk)

Artistens hjemmeside: www.susannesundfor.com, http://www.myspace.com/susannesundfoer
www.myspace.com/marikvienbr…

Legg til ekstern kalender…