SPUNK åpner utstilling på KNIPSU

Ordet spunk i Pippi Langstrømpes verden betyr ingenting. Pippi finner det opp, og forsker deretter en hel dag på hva en spunk kan være. En slik nysgjerrighet var startpunkt for de fire jentene i kvartetten SPUNK, som ble etablert i 1995. Samspillet deres åpnes også for dialog med andre; både dansere, billedkunstnere, filmskapere og andre musikere har samarbeidet med SPUNK.

De siste årene har SPUNK jobbet med live video på konsert. Musikerne spiller med kameraer festet i panna. Bildene projiseres live på veggene i konsertlokalet. Rommet trekkes inn i det musikalske uttrykket, kombinert med levende tegninger fra animatøren Andreas Paleologos. Både musikk, video og tegning er improvisert og blir til i øyeblikket.

På KNIPSU viser SPUNK en installasjon som består av materiale fra en slik videokonsert. I 2008 laget SPUNK installasjonskonserten LYS til Henie Onstad Kunstsenters 40-årsjubileum, og installasjonen på KNIPSU markerer lanseringen av LYS som DVD på labelen Rune Grammofon.

SPUNK spiller live over Skype på åpningen 1. juni kl 20.00

Utstillingen er 01 – 05 juni kl 13-17

www.spunkmusic.com

SPUNK er:
Kristin Andersen – trompet, fløyter, Lene Grenager – cello, Maja S. K. Ratkje – vokal, elektronikk, Hild Sofie Tafjord – horn, elektronikk


Støttet av Norsk Kulturråd


Legg til ekstern kalender…