Oslo Jazzfestival presenterer: Fotoutstilling Oslo Jazzfestival 1986 - 2006

Fotograf Hank O’Neal har en sterk tilknytting til Oslo Jazzfestival. Han har vært på hele 15 festivaler og har tatt utallige fantastiske bilder både på, foran og bak scenen. I anledning 25-årsjubileet kommer han tilbake, og denne gangen inviterer han til en ekslusiv fotoutstilling med et utvalg bilder som er tatt på tidligere festivaler.

Utstillingen åpner mandag 15. august og skal finne sted på Bare Jazz. Bildene kan ses hver dag frem til og med lørdag 20. august i Bare Jazz sine åpningstider som er 10.00 til 24.00.

Da beslutningen om å arrangere en jazzfestival i Oslo ble tatt i mai 1986, var gode råd dyre. Ikke en eneste musiker var kontaktet, og en jazzfestival uten amerikanske musikere var nærmest utenkelig. Etter sterke anbefalinger fra Randi Hultin, tok Aage Teigen kontakt med Hank O’Neal, og det var en beslutning som skulle vise seg å være gull verdt.

Som fotograf, plateprodusent og arrangør, har Hank O’Neal en enorm kontaktflate som ble til meget stor nytte for Oslo Jazzfestival de første årene. Han bistod festivalen med booking av amerikanske musikere, og han skrev utførlige reportasjer om festivalen i tidsskrifter som Jazz Times og Mississippi Rag.

O’Neal har selv vært til stede på hele 15 festivaler i perioden fra 1986 til 2006. Han har dokumenterte samtlige av disse festivalene gjennom bilder, og under 20-årsjubileet i 2006 mottok han Oslo Jazzfestivals pris for sin mangeårige innsats for festivalen.

Artistens hjemmeside: www.hankoneal.com, http://www.hankoneal.com/the-oslo-jazz-festival.html og en.wikipedia.org/wiki/Hank_…

Legg til ekstern kalender…