Oslo Jazzfestival presenterer: Josef & Erika

Den svenske duoen Josef & Erika har oppnådd internasjonal oppmerksomhet for sitt unike tonespråk. Duoen har gitt ut tre album og har gjort flere turnéer i Sverige så vel som utenfor hjemlandets grenser.

Det er vokalist Erika Angell og bassist Josef Kallerdahl som utgjør Josef & Erika. Angell er blant annet kjent fra kritikerroste Thus:Owls, og Josef Kallerdahl er blant annet medlem av MusicMusicMusic som spilte på Oslo Jazzfestival i 2004. Josef & Erica debuterte med «Wallpaper Stories» i 2005, og to år senere kom «Small small small small sounds» som ble Grammisnominert i Sverige. I år markerer duoen tiårsjubileum og er aktuell med utgivelse nummer tre som har fått navnet «Floods».På denne utgivelsen har de beveget seg i en ny retning med arrangementer for tuba, valthorn og flygelhorn.

Josef & Erika lager minimalistisk musikk med tekster til ettertanke. Duoens komposisjoner er vakre og låner fra blant annet pop, folk og eksperimentell musikk. Lydbildet er preget av Josef Kallerdahls kreative og varierte basspill, og Erika Angells sårbare stemme trollbinder lytteren.

I anledning denne konserten har Josef & Erika med seg tre gjester: Emil Strandberg, Ida Freij og Per-Åke Holmlander.

Besetning: Erika Angell (vokal/tangenter), Josef Kallerdahl (bass), Emil Strandberg (trompet), Ida Freij (valthorn), Per-Åke Holmlander (basstuba)

Artistens hjemmeside: www.joseferika.com og www.myspace.com/josefocherika

Legg til ekstern kalender…