Oslo Jazzfestival presenterer: Grace Kelly/Phil Woods Generations Project

Saksofonist, vokalist, komponist og arrangør Grace Kelly spiller med intelligens, vidd og følelse. Hun har en naturlig spillestil og en unik evne til å ta opp i seg nye impulser.

Grace Kelly er født og oppvokst i Massachusetts i en familie som tidlig oppmuntret henne til å lytte til musikk. Som seksåring begynte hun å ta pianotimer, og hennes tidlige forkjærlighet for improvisasjon og komposisjon gjorde at hennes foreldre og lærere ville ha henne til å studere jazz. Lee Konitz, George Garzone, Greg Osby, Jerry Bergonzi og Allan Chase er blant læremesterne Kelly har hatt. Dessuten er hun den yngste som noen gang har fullført det fireårige jazzstudieprogrammet ved New England Conservatory Prep School, og da hun var 16 år fikk hun fullt stipend til Berklee College of Music, hvor hun ennå studerer.

Allerede som tolvåring gav Grace Kelly ut sin første plate, ”Dreaming”, som kom ut i 2004 etterfulgt av “Times Too” i 2005 og “Every Road I Walked” i 2006, og i 2008 kom “GracefulLee” som er et samarbeid mellom Grace Kelly og hennes lærer og mentor Lee Konitz. Sistnevnte utgivelse ble kåret til en av 2000-tallets beste utgivelser av Down Beat i 2010.

I 2009 kom Grace Kellys femte utgivelse, “Mood Changes”, og deretter kom årets utgivelser “Man With The Hat” og ”Grace”. ”Man With The Hat” er et samarbeid med Phil Woods, og det er dette samarbeidet som danner utgangspunktet for konserten på under årets jazzfestival.

I år fyller Grace Kelly 19 år, men hun kan allerede se tilbake på en omfattende karriere. I tillegg til å ha spilt flere hundre konserter verden over med egen kvintett, har hun spilt med en rekke store jazzmestere som Dave Brubeck, Randy Brecker, Wynton Marsalis, Hank Jones, Dianne Reeves og Toots Thielemans.

Grace Kellys primærinstrument er i dag altsaksofon, men hun spiller også sopran- og tenorsaksofon, samt synger og skriver tekster. I tillegg studerer hun fløyte, trommer, komposisjon og arrangering.

Besetning: Grace Kelly (saksofon/vokal), Phil Woods (saksofon), Doug Johnson (piano), Evan Gregor (bass), Harald Tanschek (trommer)

Artistens hjemmeside: www.gracekellymusic.com og www.philwoods.com

Legg til ekstern kalender…